Turističke informacije | Ture | Ulaznice za znamenitosti

Tura Koloseum, Rimski forum, Palatin na srpskom/hrvatskom

O turi

Tura Koloseum, Porum i Palatin je ekskluzivna individualna tura gde vodič vodi isključivo vas. Ova šetnja kroz arheološki park će vam omogućiti da se kroz 3 sata upoznate sa najvažnijim znamenitostima Rima. Naš vodič će vas voditi kroz prostor i vreme, od Koloseuma do Trga Navona, preko Rimskih foruma, Fontane di Trevi i Panteona, dočaraćemo vam skoro 3000 godina istorije ovog jedinstvenog grada.

Koloseum, Forumi Palatin – itinerar

Tura Koloseum, Rimski forum, Palatin započinje posetom Koloseumu, najvećem amfiteatru koji je ikada sagrađen. Ova impresivna građevina, simbol moći Rimskog carstva, mogla je da primi oko 80.000 posetilaca koji su dolazili da uživo gledaju gladijatorske borbe, predstave sa životinjama i javne egzekucije.

Nakon obilaska Koloseuma, uputićemo se prema Rimskom forumu, srcu političkog i društvenog života antičkog Rima. Na Forumu se nalaze ostaci hramova, bazilika i trijumfalnih lukova koji nam svedoče o bogatoj istoriji Rima.

Poslednja stanica naše ture je Palatin, brdo na kojem je, po legendi, Romul osnovao Rim. Na Palatinu se nalaze ostaci carskih palata, hramova i vrtova koji nam pružaju uvid u život rimske “elite”.

Tura traje oko 3 sata i uključuje posetu Koloseumu (koji je jedna celina) i Rimskom forumu i Palatinu (koji su druga celina sa posebnim ulazom). Posetom ove tri lokacije, dobićete celovitu sliku o životu u antičkom Rimu i imaćete priliku da vidite neke od najimpresivnijih spomenika iz tog vremena.

Kako da se pripremite za turu

Ova tura podrazumeva obilazak znamenitosti koje su na otvorenom, pa je neophodno da budete komotno obučeni i u sportskoj obući (cipele sa štiklom nisu podobne). Savetujemo vam da ponesete flašu sa vodom, kremu za zaštitu od sunca u slučaju sunčanog dana ili mali kišobran/kabanicu u slučaju oblačnog vremena (možete kupiti kabanicu za jednokratnu upotrebu na kioscima oko Koloseuma). 

Ulaznice: potrebne, nisu uključene u cenu
Trajanje: 3 – 3.5 sata
Mesto polaska: Koloseum ili Rimski forum
Šta je uključeno: vodička usluga
Minimum učesnika: 1 osoba 
Period: cele godine, zatvoreno 25. decembra i 1 januara.

Pošaljite upit za turu

odaberite broj učesnika uzrasta 6 i više godina
odaberite broj učesnika uzrasta 6 i više godina
odaberite broj učesnika uzrasta 6 i više godina
odaberite broj učesnika uzrasta 6 i više godina
odaberite broj učesnika uzrasta 6 i više godina
Popunjavanjem ovog obrasca slažete se sa našom politikom privatnosti.

Povezano

Rekli su o našim turama...

Pravi izbor

03. 01. 2024

Proveli smo dva predivna dana sa Draganom. Obisli smo zajedno Koloseum i Vatikan. Vise puta smo bili u Rimu, ali obilazak sa vodicem pruza potpuno drugaciju dimenziju i dozivljaj. Hvala puno 🙂

Avatar for Dubravka
Dubravka

Hvala Dragana – poneli smo sa sobom prelepu uspomenu sa našeg druženja

27. 09. 2023

Jer smo prvi put bili u Rimu i išli u “vlastitoj režiji”, smatrali smo da nam je potreban neko, ko će nas uvesti u tajne i Rima i neće dozvoliti da se izgubimo. Taj neko po našem izboru je “Vodič kroz Rim” – i nismo pogrešili. Uživo smo se susreli sa vodičem – Draganom – trećeg dana ujutro u 9 sati u hotelu gde smo boravili. Već prilikom upoznavanja sam video prirodno nasmejanu, izuzetno ljubaznu osobu. Izabrali smo turu: Fontane u Rimu. Tri i po sata je trajalo naše druženje – i to, što sam osetio u prvom trenutku našeg druženja trajalo je čitavo vreme s tim, da pored izuzetno prijatne osobe upoznali smo i izuzetno spremnog vodiča. Hvala Dragana – poneli smo sa sobom prlepu uspomenu sa našeg druženja. Ono, što je još bitno: na sva pitanja koje smo postavili “Vodiču kroz Rim” još pre našeg polaska na put, dobili smo detaljne informacije pomoću kojih nismo se izgubili u nama nepoznatom velegradu. Srdačan pozdrav i ovog puta: hvala Dragana. Budemo li još u Rimu – druženje nastavljamo .

Avatar for Illes
Illes

Nikako vam se zahvalit zbog vasih predivnih vodiča

21. 04. 2023

Nikako vam se zahvalit zbog vasih predivnih vodiča, bile su extra, pogotovo Dragana♡♡♡. Sa tom zenom bi mogla provesti dane i dane!!! Puno vam hvala i kad nas put opet dovede u Rim, javim se ;*

Veliki pozdrav

Ana

Avatar for Ana
Ana

Hvala puno na organizaciji i predivnim vodičima

15. 06. 2022

Hvala puno na organizaciji i predivnim vodičima, Tamari i Dragani. Kao i svaki put, Rim se proširi i nikad se ne stigne sve planirano. Sledeći put, u povratničkoj turi, družimo se ponovo.

A vas tri, ako put navede u Minhen, slobodno se javite i pokazaćemo vam rado mašinu Bavarske.

Veliki pozdrav i sve najbolje,

Vesna

Avatar for Vesna
Vesna

Bilo je fantastično uživati u obilasku Vatikana

06. 11. 2019

Zahvaljujemo se Dragani, bilo je fantastično uživati u obilasku Vatikana pod njenom palicom i sa jako lepom prezentacijom punom korisnih informacija koje nam je prenela.

Veliki pozdrav,

Dragana, Dejan i Lena

Avatar for Dragana
Dragana

Ostavite odgovor

Sadržaj zaštićen kopirajtom.

Nije lepo kopirati tuđe tekstove!