Turističke informacije| Ture po Rimu i Italiji | Ulaznice za atrakcije

Ulaznice za Vatikan (Vatikanski muzeji + Bazilika Svetog Petra + vrtovi)


Svakodnevni prizor: red za ulaz u Baziliku Svetog Petra (onaj za Vatikanske muzeje je još duži)! 

Ulaznice za Vatikan

Kada se kaže „Vatikan“ misli se na obilazak Vatikanskih muzeja, papskih vrtova u Vatikanu, Baziliku Svetog Petra i Nekropolis (grobnica Svetog Petra i drugih papa). Sikstinska kapela se nalazi u okviru muzeja i nije moguć njen obilazak bez ulaska u muzej. U našoj ponudi su ulaznice tipa skip-the-line sa kojima možete samostalno (sa ili bez audio-vodiča na više jezika) ili u pratnji zvaničnog vodiča Vatikana (na engleskom), da obiđete muzej, baziliku i grobnicu Svetog Petra. Imajte na umu da je muzej na tlu države Vatikan, sedištu pape i Katoličke crkve, te je neophodno da ste uvek prikladno obučeni (nisu dozvoljene majice na bretele i kratke suknje/pantalone). Za obilazak Vatikanskog muzeja na sa vodičem našem jeziku, pogledajte turu Vatikanski muzeji i Bazilika Svetog Petra.

Vatikanski muzeji – skip-the-line ulaznice

Preskočite red i obiđite Vatikanski muzej samostalno ili uz audio-vodiča. Last Minute ulaznica vam daje pravo na VIP ulaz i asistenciju od strane osoblja muzeja ako vam negde zapne.

Vatikanski muzeji – Bazilika Svetog Petra – Nekropolis sa vodičem na engleskom jeziku

Obiđite muzej ili baziliku bez čekanja, uz audio-vodiča ili zvaničnog vodiča za Vatikan na engleskom jeziku. Posebno je zanimljiva tura Bazilika Svetog Petra + Nekropolis, gde je sahranjen prvi papa, Sveti Petar i većina drugih papa (između ostalih i Jovan Pavle II), isključivo sa vodičem i u malim grupama.

Vatikanski muzeji i vrtovi u Vatikanu i Kastelgandolfu

Obiđite muzej bez čekanja, a zatim uskočite u vozić i, uz audio-vodiča, uživajte u papskim vrtovima u Vatikanu, jednoj od manje poznatih atrakcija u Vatikanu. Još je bolja opcija Pontificial Villas, kada nakon obilaska muzeja i vrtova u Vatikanu možete ponovo da uskočite u voz i „skoknete“ do papine letnje rezidencije u gradiću Kastelgandolfo. Tamo vas čekaju još fenomenalniji vrtovi!

Vatikan – kombinovane ulaznice

Ako želite da jednim „udarcem“ dobijete više karata sa kojima ne morate da čekate ni u jednom redu, ili vam pešačenje nije jača strana, onda su kombinovane ulaznice za vas! Sa Omnia ulaznicom možete da koristite hop on-hop off autobus i obiđete u jednom „điru“ sve papske bazilike (a ne samo Baziliku Svetog Petra).

Ostavite odgovor