Turističke informacije | Ture | Ulaznice za znamenitosti

Tura fontane i trgovi Rima

O turi

Tura fontane i trgovi Rima je ekskluzivna individualna tura gde vodič vodi isključivo vas. Ova tura od 3 sata vam omogućava da istražite najvažnije trgove i fontane Rima uz pratnju stručnog vodiča koji će vam pružiti dublje razumevanje istorije i umetnosti ovog fascinantnog grada.

Tura fontane i trgovi Rima – itinerar

Naša šetnja će početi na Trgu Piazza del Popolo, gde ćemo posetiti impresivnu Crkvu Santa Maria del Popolo. Enterijer ove crkve krije pravo blago umetničkih dela PinturikijaRafaela i Berninija.

Nastavićemo šetnju do Berninijeve Fontane Barkača i Španskog trga, jednog od najpoznatijih trgova u Rimu, gde ćemo otkriti sve tajne ovog svetski čuvenog mesta. Zatim ćemo nastaviti do Fontane di Trevi, gde ćete imati priliku da bacite novčić (ili možda tri, kako rade Rimljani) i automatski sebi ostvarite mogićnost povratka u Rim.

Nakon toga, stižemo do Trga Piazza della Rotonda, gde ćemo se diviti fascinantnom Panteonu i njegovoj zagonetnoj kupoli sa otvorom prečnika 9 metara.

Tura će se završiti na Trgu Navona, živopisnom trgu ukrašenom Berninijevom Fontanom četiri reke. Ovo je mesto gde možete da uživate u atmosferi, posmatrate umetnike kako stvaraju ili jednostavno sedite u jednom od mnogobrojnih kafića i restorana i uživate u okruženju.

Kako da se pripremite za turu

Ova tura podrazumeva obilazak znamenitosti koje su na otvorenom, pa je neophodno da budete komotno obučeni i u sportskoj obući (cipele sa štiklom nisu podobne). Savetujemo vam da ponesete flašu sa vodom, kremu za zaštitu od sunca u slučaju sunčanog dana ili mali kišobran/kabanicu u slučaju oblačnog vremena (možete kupiti kabanicu za jednokratnu upotrebu na kioscima u gradu).

Ulaznice: nisu potrebne
Trajanje: 3 – 3.5 sata
Mesto polaska: Trg Popolo ili Trg Navona (redosled obilaska znamenitosti može da varira u zavisnosti od prilika u gradu) 
Šta je uključeno: vodička usluga
Minimum učesnika: 1 odrasla osoba  
Period: cele godine

Pošaljite upit

odaberite broj učesnika uzrasta 6 i više godina
odaberite broj učesnika uzrasta 6 i više godina
odaberite broj učesnika uzrasta 6 i više godina
odaberite broj učesnika uzrasta 6 i više godina
odaberite broj učesnika uzrasta 6 i više godina
Popunjavanjem ovog obrasca slažete se sa našom politikom privatnosti.

Povezano

Rekli su o našim turama...

Pravi izbor

03. 01. 2024

Proveli smo dva predivna dana sa Draganom. Obisli smo zajedno Koloseum i Vatikan. Vise puta smo bili u Rimu, ali obilazak sa vodicem pruza potpuno drugaciju dimenziju i dozivljaj. Hvala puno 🙂

Avatar for Dubravka
Dubravka

Hvala Dragana – poneli smo sa sobom prelepu uspomenu sa našeg druženja

27. 09. 2023

Jer smo prvi put bili u Rimu i išli u “vlastitoj režiji”, smatrali smo da nam je potreban neko, ko će nas uvesti u tajne i Rima i neće dozvoliti da se izgubimo. Taj neko po našem izboru je “Vodič kroz Rim” – i nismo pogrešili. Uživo smo se susreli sa vodičem – Draganom – trećeg dana ujutro u 9 sati u hotelu gde smo boravili. Već prilikom upoznavanja sam video prirodno nasmejanu, izuzetno ljubaznu osobu. Izabrali smo turu: Fontane u Rimu. Tri i po sata je trajalo naše druženje – i to, što sam osetio u prvom trenutku našeg druženja trajalo je čitavo vreme s tim, da pored izuzetno prijatne osobe upoznali smo i izuzetno spremnog vodiča. Hvala Dragana – poneli smo sa sobom prlepu uspomenu sa našeg druženja. Ono, što je još bitno: na sva pitanja koje smo postavili “Vodiču kroz Rim” još pre našeg polaska na put, dobili smo detaljne informacije pomoću kojih nismo se izgubili u nama nepoznatom velegradu. Srdačan pozdrav i ovog puta: hvala Dragana. Budemo li još u Rimu – druženje nastavljamo .

Avatar for Illes
Illes

Nikako vam se zahvalit zbog vasih predivnih vodiča

21. 04. 2023

Nikako vam se zahvalit zbog vasih predivnih vodiča, bile su extra, pogotovo Dragana♡♡♡. Sa tom zenom bi mogla provesti dane i dane!!! Puno vam hvala i kad nas put opet dovede u Rim, javim se ;*

Veliki pozdrav

Ana

Avatar for Ana
Ana

Hvala puno na organizaciji i predivnim vodičima

15. 06. 2022

Hvala puno na organizaciji i predivnim vodičima, Tamari i Dragani. Kao i svaki put, Rim se proširi i nikad se ne stigne sve planirano. Sledeći put, u povratničkoj turi, družimo se ponovo.

A vas tri, ako put navede u Minhen, slobodno se javite i pokazaćemo vam rado mašinu Bavarske.

Veliki pozdrav i sve najbolje,

Vesna

Avatar for Vesna
Vesna

Bilo je fantastično uživati u obilasku Vatikana

06. 11. 2019

Zahvaljujemo se Dragani, bilo je fantastično uživati u obilasku Vatikana pod njenom palicom i sa jako lepom prezentacijom punom korisnih informacija koje nam je prenela.

Veliki pozdrav,

Dragana, Dejan i Lena

Avatar for Dragana
Dragana

Ostavite odgovor

Sadržaj zaštićen kopirajtom.

Nije lepo kopirati tuđe tekstove!