Turističke informacije | Ture | Ulaznice za znamenitosti

Advent i božićni sajmovi u Rimu – najkompletniji vodič za 2023. godinu

Često nas pitate gde će se održavati Advent i božićni sajmovi u Rimu 2023. godine i konačno možemo da vam odgovorimo da ovo pitanje: u celom gradu! Ove godine će biti zaista veliki broj ne samo sajmova, već i pravih božićnih sela (Christmas villages). Pa da krenemo! 

1. Božićni sajam na Trgu Navona

Ne postoji mesto koje bolje dočarava božićnu atmosferu u Rimu, a možda i u celoj Italiji, kao što je Trg Navona (Piazza Navona), svojim svetlima, uličnim performerima i atrakcijama. Svake godine se oblači u božićnu magiju, sa tipičnim tezgama koje vole ne samo turisti, već i Rimljani. Svojom senzacionalnom lokacijom, na jednom od najlepših trgova na svetu, božini sajam na Trgu Navona ne treba ama baš nikako da propustite! 

Datumi: do 6. januara 2024.
Adresa
: Piazza Navona, 00186 Roma RM 

2. Christmas World Villa Borghese 

Toalni novitet za Rim, potpuno nova lokacija za još inovativniji sajam od nekoliko paviljona koji će vam dočarati božićnu atmosferu ne samo Rima, već i nekih drugih svetskih gradova. Moći ćete da uživate u božićnim običajima vezanim za grad Rim, prošetate centrom Berlina, izgubite se na londonskom marketu, doživite čaroliju Pariza i za tren oka stignete u Njujork da biste se izvodili piruete na klizalištu ispod Bruklinskog mosta. Neizbežna destinacija je Severni pol, sa originalnom scenografijom sela Deda Mraza. Ako vam ni to nije dovoljno, možete da skoknete i u Tokio, u istoimenom paviljonu u kojem ćete moći da osetite atmosferu zemlje izlazećeg sunca

Datumi: do 7. januara 2024.
Adresa
: Viale del Galoppatoio, 33, 00197 Roma RM

3. Giftland – Vintage Market Roma

Mesto gde možete pronaći sve poklone i doživeti pomalo “vintage” atmosferu Božića. Ovo je posebno izdanje marketa, tzv. Giftland, Grad poklona, koji će se održavati tokom 11 dana u decembru (2-3, 8-9-10, 16-17. decembar). Kada pomislite na Božić, na pamet vam padaju Deda Mraz, Advent, kuvano vino i  odlazak na jedan od rimskih božićnih marketa. A na ovom ćete naći raznobojne i magične štandove, na kojima možete potražiti poklone za rodbinu i prijatelje.

Datumi: do 17. decembra 2024.
Adresa
Via Tuscolana, 179, 00182 Roma RM 

4. Christmas at Cinecitta World

Cinecitta World širom otvara svoja vrata za najlepše doba godine: Božić! Za ovu priliku, park se pretvara u božićno selo puno čari, svetla i božićnih predstava.

Uz božićni sajam, park će biti obogaćen drvenim kućicama u kojima ćete moći da upijete atmosferu Božića uz svetleće lampice, poslastice, miris kolačića i kuvanog vina i poklonima za pod jelku.

Datumi: do 7. januara 2024.

Adresa
: Via Irina Alberti, 00128 Roma RM

5. Trg Svetog Petra – izložba “100 jaslica” 

Izložba “100 presepi” (100 jaslica) okuplja dela umetnika iz celog sveta koji su izrazili izuzetnu kreativnost u prikazivanju scena Božića. Izložba se održava svake godina na veličanstvenom Trg Svetog Petra u Vatikanu, gde ova prava remek-dela još više pozivaju posetioce da se oduševe tradicionalnom scenom rođenja Isusa.

Datumi: od 8. decembra 2023. do 8. januara 2024.

AdresaPiazza San Pietro (ispod leve kolonade Bazilike Svetog Petra) 

6. Rimski trgovi

Na mnogom rimskim trgovima u centru grada će tokom vikenda u decembru pa sve do 6. januara biti postavljene tezge kao mini božićni sajmovi. Dovoljno je da odete do centra grada i izgubite se u njemu. Sigurno ćete, tokom šetnje, naleteti potpuno neočekivano na neku od njih. 


Potreban vam je smeštaj u Rimu? Rezervišite ga ovde!

Ostavite odgovor

Sadržaj zaštićen kopirajtom.

Nije lepo kopirati tuđe tekstove!