Turističke informacije | Ture | Ulaznice za znamenitosti

Obilazak Rima u jednom danu

O turi

Tura obilazak Rima u jednom danu je ekskluzivna individualna tura gde vodič vodi isključivo vas. Ova šetnja kroz grad bez ulaženja u znamenitosti će vam omogućiti da se kroz oko 3 sata upoznate sa najvažnijim znamenitostima Rima. Naš vodič će vas voditi kroz prostor i vreme, od Koloseuma do Trga Navona, preko Rimskih foruma, Fontane di Trevi i Panteona, dočaraćemo vam skoro 3000 godina istorije ovog jedinstvenog grada.

Obilazak Rima u jednom danu – itinerar

Naša šetnja će početi ispred impresivnog Koloseuma, simbola moći i borbe antičkog Rima. Zatim ćemo se uputiti ka forumima, srcu antičkog Rima, koji svedoče o njegovoj političkoj, religijskoj i kulturnoj moći.

Nastavićemo prvo do Oltara domovine i Trajanovog stuba, zatim i do Fontane di Trevi, remek-delu barokne arhitekture, gde ćemo zastati da se divimo njenoj lepoti i gde, ako želite, možete da sebi da obezbedite povratak u Rim bacanjem novčića u fontanu.

Produžićemo ćemo Panteona, najočuvanijeg spomenika antičke arhiktekture, koji će vas očarati svojom monumentalnošću. Tura će se završiti na Trgu Navona, živopisnom trgu ukrašenom Berninijevom Fontanom četiri reke. Ovo je mesto gde možete da uživate u atmosferi, posmatrate umetnike kako stvaraju ili jednostavno sedite u jednom od mnogobrojnih kafića i restorana i uživate u okruženju.

Napomena: Tura ne uključuje ulazak u navedene znamenitosti, već samo obilazak spoljašnjosti.

Kako da se pripremite za turu

Ova tura podrazumeva obilazak znamenitosti koje su na otvorenom, pa je neophodno da budete komotno obučeni i u sportskoj obući (cipele sa štiklom nisu podobne). Savetujemo vam da ponesete flašu sa vodom, kremu za zaštitu od sunca u slučaju sunčanog dana ili mali kišobran/kabanicu u slučaju oblačnog vremena (možete kupiti kabanicu za jednokratnu upotrebu na kioscima u gradu).

Ulaznice: nisu potrebne
Trajanje: oko 3 sata
Mesto polaska: Koloseum ili Trg Navona (redosled obilaska znamenitosti može da varira u zavisnosti od prilika u gradu) 
Šta je uključeno: vodička usluga
Minimum učesnika: 1 odrasla osoba  
Period: cele godine

Pošaljite upit za turu

odaberite broj učesnika uzrasta 6 i više godina
odaberite broj učesnika uzrasta 6 i više godina
odaberite broj učesnika uzrasta 6 i više godina
odaberite broj učesnika uzrasta 6 i više godina
odaberite broj učesnika uzrasta 6 i više godina
Popunjavanjem ovog obrasca slažete se sa našom politikom privatnosti.

Povezano

Rekli su o našim turama...

Pravi izbor

03. 01. 2024

Proveli smo dva predivna dana sa Draganom. Obisli smo zajedno Koloseum i Vatikan. Vise puta smo bili u Rimu, ali obilazak sa vodicem pruza potpuno drugaciju dimenziju i dozivljaj. Hvala puno 🙂

Avatar for Dubravka
Dubravka

Hvala Dragana – poneli smo sa sobom prelepu uspomenu sa našeg druženja

27. 09. 2023

Jer smo prvi put bili u Rimu i išli u “vlastitoj režiji”, smatrali smo da nam je potreban neko, ko će nas uvesti u tajne i Rima i neće dozvoliti da se izgubimo. Taj neko po našem izboru je “Vodič kroz Rim” – i nismo pogrešili. Uživo smo se susreli sa vodičem – Draganom – trećeg dana ujutro u 9 sati u hotelu gde smo boravili. Već prilikom upoznavanja sam video prirodno nasmejanu, izuzetno ljubaznu osobu. Izabrali smo turu: Fontane u Rimu. Tri i po sata je trajalo naše druženje – i to, što sam osetio u prvom trenutku našeg druženja trajalo je čitavo vreme s tim, da pored izuzetno prijatne osobe upoznali smo i izuzetno spremnog vodiča. Hvala Dragana – poneli smo sa sobom prlepu uspomenu sa našeg druženja. Ono, što je još bitno: na sva pitanja koje smo postavili “Vodiču kroz Rim” još pre našeg polaska na put, dobili smo detaljne informacije pomoću kojih nismo se izgubili u nama nepoznatom velegradu. Srdačan pozdrav i ovog puta: hvala Dragana. Budemo li još u Rimu – druženje nastavljamo .

Avatar for Illes
Illes

Nikako vam se zahvalit zbog vasih predivnih vodiča

21. 04. 2023

Nikako vam se zahvalit zbog vasih predivnih vodiča, bile su extra, pogotovo Dragana♡♡♡. Sa tom zenom bi mogla provesti dane i dane!!! Puno vam hvala i kad nas put opet dovede u Rim, javim se ;*

Veliki pozdrav

Ana

Avatar for Ana
Ana

Hvala puno na organizaciji i predivnim vodičima

15. 06. 2022

Hvala puno na organizaciji i predivnim vodičima, Tamari i Dragani. Kao i svaki put, Rim se proširi i nikad se ne stigne sve planirano. Sledeći put, u povratničkoj turi, družimo se ponovo.

A vas tri, ako put navede u Minhen, slobodno se javite i pokazaćemo vam rado mašinu Bavarske.

Veliki pozdrav i sve najbolje,

Vesna

Avatar for Vesna
Vesna

Bilo je fantastično uživati u obilasku Vatikana

06. 11. 2019

Zahvaljujemo se Dragani, bilo je fantastično uživati u obilasku Vatikana pod njenom palicom i sa jako lepom prezentacijom punom korisnih informacija koje nam je prenela.

Veliki pozdrav,

Dragana, Dejan i Lena

Avatar for Dragana
Dragana

8 Comments

 • Vesna Polomac Lazić

  Prošle nedelje sam sa sestrom i decom bila u Rimu i koristili smo uslugu Rim za jedan dan. Naš vodič je bila predivna Tamara, istoričar umetnosti koja živi u Rimu.

  Imamo samo reči hvale, i puno poštovanja za ono što nam je ispričala i pokazala. Način njenog rada bio je potpuno prilagođen nama (imali smo u grupi dve tinejdžerke i mlađu devojčicu) i tempo i sve je napravljeno tako da vidimo što više, a da se umorimo što manje.
  Tamara veoma poznaje i veoma voli Rim, imali smo veliku sreću da je imamo za vodiča.

 • milorad

  Poruka za sve one koji bi htjeli da u kratkom roku sa malom djecom upoznaju RIm da je vodič neophodan. Ako imate sreće da to bude Tamara onda će te tek biti oduševljeni gradom. Mi smo bili mala grupa od 2 mame i 2 tate i 5 djece od 4 do 9 godina i mislili smo da za jedno prijepodne ne možemo ništa saznati o Rimu. Na sreću, prevarili smo se i ostali u čuđenju kako se na jedan dopadljiv, lijep i situaciji prilagodljiv način može odraditi tura po gradu. Puno informacija, puno detalja, bez umora, bez viška priča a sa puno šarma. Puno pozdrava za Tamaru, hvala i Ivani i zaista ih preporučujemo svima i zakazujemo ponovno druženje sa Tamarom ako se vratimo u Rim :).
  Srdačan pozdrav

 • Nera

  Sve pohvale Tamari, vodiču izuzetnoga znanja, pozitivne energije i posvećenosti, koja je obilazak Rima pretvorila u prelep doživljaj. Sjajna organizacija, besprekorna komunikacija i logistika tokom putovanja. Pozdrav od 3 Beograđanke.

Ostavite odgovor

Sadržaj zaštićen kopirajtom.

Nije lepo kopirati tuđe tekstove!