Turističke informacije | Ture | Ulaznice za znamenitosti

Roma Pass – kombinovana karta za prevoz i znamenitosti

Šta je Roma Pass? 

Roma Pass je kombinovana karta za gradski prevoz i znamenitosti u Rimu. Prodaje se u dva formata, od 48 i 72 sata i omogućava vam:

Koje znamenitosti mogu da se posete sa kartom Roma Pass?

Roma Pass je kombinovana karta koja vam omogućava da obiđete isključivo rimske muzeje (Vatikanski muzej, podsećamo, pripada drugom gradu, odnosno državi). Evo nekoliko najvažnijih, dok se kompletan spisak koji je u konstantnom ažuriranju, nalazi na zvaničnoj prezentaciji Roma Pass.

 • Koloseum, Forum i Palatin (Parco Archeologico del Colosseo)
 • Galerija Borgeze (Galleria Borghese)
 • Kapitolski muzej (Musei Capitolini)
 • Nacionalna galerija, palate Barberini i Korsini (Galleria Nazionale d’Arte Antica in Palazzo Barberini e Palazzo Corsini)
 • Antička Ostija (Parco Archeologico di Ostia Antica)
 • Karakaline terme (Terme di Caracalla)
 • Tvrđava Svetog Anđela (Castel Sant’Angelo)
 • MAXXI (Museo nazionale delle arti del XXI secolo)
 • Trajanova tržnica (Mercati di Traiano)

Rezervišite ulaznice odmah!

OCENA
4.8/5

Kako se koristi Roma Pass?

Karta važi 48/72 sata nakon aktiviranja, a to možete učiniti  bilo obilaskom znamenitosti, bilo korišćenjem prevoza

Za posetu nekim znamenitostima kao što su Koloseum i Galerija Borgeze, neophodno je da se izvrši rezervacija satnice ulaska preko njihovih zvaničnih stranica. Da biste rezervisali satnicu (slot), nije potrebno da već imate Roma Pass, možete da ga kupite naknadno. Međutim, ako već posedujete Roma Pass a nemate unapred rezervisan termin, nećete moći da uđete u ove muzeje pokazujući samo svoj Roma Pass na ulazu. 

Roma Pass i Koloseum

Za Arheološki park Koloseum, koji obuhvata Koloseum (koji je jedna celina), Forum i Palatin (koji su druga celina), možete rezervisati besplatne ili snižene ulaznice isključivo online preko zvaničnog tiket servisa Coopculture.

Odaberite opciju ulaznice za Koloseum, Rimski Forum i Palatin sa trajanjem od 24 sata i proverite dostupne termine za željeni datum. Nakon odabira vremena koje vam odgovara, pružiće vam se mogućnost rezervacije za nosioce Roma Passa. Kliknite na “Reservation of admission for Roma Pass holders” za besplatan ulaz ili na “Reduced ticket for Roma Pass holders” za ulaznicu sa sniženom cenom. Rezervacija ulaznica se plaća 2 € po osobi i moguća je najviše 30 dana unapred.

Deca koja su u pratnji odraslih sa Roma Passom, kao i odrasli posetioci koji imaju pravo na besplatnu kartu, mogu da uđu u Koloseum prema pravilima ulaznicama za Arheološki park Koloseum

Ova rezervacija je obavezna samo za Koloseum, dok u Forum i Palatin možete ući u bilo koje vreme. Ako ste planirali jutarnju posetu Koloseumu a dobili ste termin za popodne, bez brige, možete istražiti Forum i Palatin dok čekate svoj termin, čak i zastati negde na ručak u međuvremenu.

Roma Pass i Galerija Borgeze

I za Galeriju Borgeze rezervacija je obavezna i preporučuje se da rezervišete minimum 15 – 20 dana unapred. Moguće je izvršiti rezervaciju direktno iz vaše zemlje porekla, čak i ako još uvek nemate Roma Pass:

 • Na sajtu romapass.ticketone.it. Ova usluga se naplaćuje 2 € po ulaznici.
 • Slanjem mejla na adresu romapass@tosc.it, naknada za uslugu se ne nalaćuje. Potvrda rezervacije mejlom stiže u roku od 48 sati, a usluga je dostupna od ponedeljka do petka.

Posetioci koji imaju pravo na besplatan ulaz (maloletnici, osobe sa invaliditetom, itd.) i/ili pravo na sniženu ulaznicu (građani Evropske unije u uzrastu od 18-25 godina), a koji bi ulazili sa Roma Passom, moraju da izvrše posebnu rezervaciju putem tiket servisa Ticketone muzeja “Galleria Borghese“, prateći pravila koja navedena tamo.

Naš savet

Pre nego što kupite Roma Pass, proverite da li ima slobodnih termina za ulazak u Koloseum i Galeriju Borgeze. Ako ih nema, nećete moći da koristite Roma Pass da biste ušli u ove zanmenitosti (nemojte posle da kažete da vam nismo rekli).

 


Potreban vam je smeštaj u Rimu? Rezervišite ga ovde!

Ostavite odgovor

Sadržaj zaštićen kopirajtom.

Nije lepo kopirati tuđe tekstove!