Turističke informacije | Ture | Ulaznice za znamenitosti

Tvrđava Svetog Anđela – ulaznice skip-the-line

O ulaznici

Ovo zdanje je sagrađeno u 2. veku kao grobnica za cara Hadrijana i članove njegove porodice. Ali… ako je posvećena caru Hadrijanu, zašto se zove Anđeoska tvrđava? Ovo ime je tvrđava dobila tek 590. godine, kada se papi Grguru Velikom ukazao anđeo, pre toga se zvala jednostavno Mausoleo di Adriano (Mauzolej cara Hadrijana). 

Tvrđava je restaurisana i pretvorena u muzej sa 58 soba 1933. godine. U njemu se, između ostalog, nalaze drevni “sefovi” od kovanog gvožđa (nekada su čuvali crkvena blaga koja su pape sklanjali na sigurno, u unutrašnjosti tvrđave), freskeapartmani papa i zatvorske ćelije. Eksponati su raštrkani na sva četiri sprata i razbacani unaokolo po zbunjujuće, ali očaravajuće raspoređenim sobama i hodnicima. Smatra se da je Sala Paolina najlepša, pošto je ukrašena gipsanim radovima, freskama i iluzionističkim slikama. Sa terase tvrđave se pruža fantastičan pogled na Rim, a na njoj se odigrava i posljednji čin “Toske” Đakoma Pučinija.

Šta je uključeno?

Šta nije uključeno?

Roma Pass

Rezervišite ulaznice odmah!

OCENA
4.5/5

Radno vreme Anđeoske tvrđave i kako doći

Radno vreme:  ponedeljak – sreda  9.00 – 19.30 h, (blagajna se zatvara u 18.30 h); četvrtak – nedelja 9.00 – 24.00 h (blagajna se zatvara u 23.00 h). Zatvoreno 1. januara, 1. maja i 25. decembra.
Besplatan ulaz: svake prve nedelje u mesecu od marta do oktobra. 
Kako doći: autobusi 40, 62, 982; metro A, stanica Ottaviano.

Adresa

Ostavite odgovor

Sadržaj zaštićen kopirajtom.

Nije lepo kopirati tuđe tekstove!