Turističke informacije | Ture | Ulaznice za znamenitosti

Transfer sa rimskog aerodroma Fiumicino (FCO)

Grad Rim ima dva aerodroma, jedan veći u gradiću Fiumicino (Fiumićino), poznat još i pod imenom “Leonardo Da Vinci” i drugi, manji, u mestu Ciampino (Ćampino), manje poznat pod imenom “G. B. Pastine” (Giovan Battista Pastine). Na Fiumićinu operiše oko 100 avio-kompanija zato se i nalazi “malo” dalje od centra grada, nekih 30 kilometara. Ne baš tako blizu, zar ne? Zato i postoji više načina za prevoz od aerodroma u Rimu do centra grada.

1. Transfer autobusom

Transfer autobusom je najjeftiniji način da se prevezete sa i do aerodroma. Obavlja ga više prevoznika koji se razlikuju po trasi i po ceni karte. Autobusi kreću sa terminala 3, svaka kompanija ima svoj peron.

Kog prevoznika da izaberete? Zavisi od toga u koji deo grada idete. Većina njih kao krajnju stanicu ima glavnu železničku stanicu Rima, Termini, a sporedne stanice su ili sekundarne železničke stanice ili stajališta metroa ili autobusa. Karte za transfer autobusom možete da kupite onlajn, direktno na aerodromu ili u samom vozilu (ali si data skuplje). Za informacije o redu vožnje konsultujte sajt prevoznika.

NAŠ SAVET: Potražnja za autobuskim prevozom je velika zbog niskih cena, pa je moguće da nećete moći da uđete u prvi autobus na koji naiđete. Imajte u vidu da većina autobuskih prevoznika prilikom ukrcavanja daje prednost putnicima koji su kupili karte onlajn, te se prvo ukrcavaju oni, a zatim oni koji su kupili karte na licu mesta.

BUS SHUTTLE
www.sitbusshuttle.com
Povezuje aerodrom sa sledećim punktovima u gradu: Termini (stanica u ulici 📍Via Marsala 5), Vatikan (stanica u ulici 📍Via Crescenzio 2). 

T.A.M.
www.tambus.it
Povezuje aerodrom sa sledećim punktovima u gradu: stanica Ostiense (stanica na trgu 📍Piazza XII Ottobre 1492), Termini (stanica u ulici 📍 Via Giolitti 34). Saobraća cele noći.

TERRAVISION
www.terravision.eu
Povezuje aerodrom sa glavnom železničkom stanicom Termini (stanica u ulici 📍Via Giolitti 38).

SCHIAFFINI
www.schiaffini.com
Povezuje aerodrom sa glavnom železničkom stanicom Termini (stanica u ulici 📍Via Giolitti). 

Rezervišite karte odmah!

Bus Shuttle

OCENA
4.7/5

Terravision

OCENA
4.7/5

2. Transfer vozom

Leonardo Express

Povezuje aerodrom sa glavnom železničkom stanicom Termini. Vozovi polaze na svakih 15-30 minuta, od 5:35 do 22:35 od Terminija ka aerodromu i od 6:23 do 23:23 od aerodroma ka Terminiju. Cena karte: 14 €Karte je nabolje kupiti onlajn, jer na aerodromu je većina biletarnica automatizovana i redovi na njima su ogromni.


Vozne karte za sve destinacije u Italiji

Ovo je najbrži i najkomforniji način da se prevezete sa aerodroma do centra grada (32 minuta), ukoliko dolazite u toku dana i u toku radnog vremena. Voz ne staje ni na jednoj stanici osim na Terminiju. U slučaju štrajka voznog osoblja (koji su vrlo česti), ovaj voz je garantovan. 

Rezervišite karte odmah!

Aerodrom Fiumicino > Rim

Rim > Aerodrom Fiumicino

Regionalni voz FL1

Povezuje aerodrom sa značajnim punktovima u gradu (Trastevere, Ostijense, Tuskolana) i sa sporednom železničkom stanicom Tiburtina. Vozovi polaze na svakih 15 minuta (nedeljom i praznicima na svakih 30), od 5:01 do 22:01 sa Tiburtine ka aerodromu i od 5:57 do 23:27 od aerodroma ka Tiburtini. Cena karte je 8 € za odrasle, deca do 12 godina putuju besplatno u pratnji jedne odrasle osobe koja plaća kartu. Karte možete da kupite na isti način kao i za Leonardo Express.


Vozne karte za sve destinacije u Italiji

Ovaj voz nije garantovan u slučaju štrajka. Preuzmite mapu linije F1L (PDF).

3. Transfer taksijem

Na izlazu sa terminala nalazi se taksi stanica na kojoj možete da uzmete taksi do centra grada po fiksnim cenama koj se kreću od 50 €, već u zavosnosti od toga u koji deo grada treba da stignete.

Potražnja za taksi vozilima je često velika, pa je moguće da ćete dugo čekati. Vrlo je verovatno da će vas već na izlazu sa terminala sačekati “divlji” taksisti sa povoljnim ponudama za prevoz, ali vam najsnažnije savetujemo da ih ne koristite.

Ostavite odgovor

Sadržaj zaštićen kopirajtom.

Nije lepo kopirati tuđe tekstove!