Turističke informacije | Ture | Ulaznice za znamenitosti

Tura Koloseum i Rimski forum

O turi

Preskočite red i učestvujte u vođenom obilasku Koloseuma da biste saznali o pomalo zastrašujućoj istoriji gladijatorskih bitaka. Saznajte kako su životinje podizane u arenu i pogledajte ono što je nekad bilo pozorište krvavih spektakala direktno iz VIP sekcije, kao što je to uradio Julije Cezar
Posetite i ruševine antičkog političkog i trgovačkog centra Rima, Rimski forum.

Da li ste ikad imali prilike da se suočite sa besnim tigrom? Ako jeste (svaka vam čast!), već možete da zamislite kakav je bio svakodnevni život u antičkom Rimu. Ako niste, pridružite se ovoj turi po Koloseumu i Rimskom forumu, kako biste otputovali u prošlost, u slavne ali krvave dane nekadašnjeg velikog carstva. Prepustite se vodiču koji će vas bez čekanja provesti kroz rimski amfiteatar, drevno srce političkog života i mitološko brdo na kojem je grad osnovan.

Dok budete šetatali arenom, vodič će vam na zanimljiv način ispričati o ne baš tako milim događanjima koja su se odvijala unutar ovih drevnih zidina. Pogledajte VIP zonu u kojoj je sedeo Cezar, ali i jeftina mesta na kojima je vrišteća gomila s nestrpljenjem čekala krvoproliće, i posebne čekrke kroz koje su divlje životinje dovođene u arenu.

Tura se zatim nastavlja među spektakularnim ruševinama Rimskog foruma, kucajućeg srca drevnog Rima. Ovde su se održavali politički govori koji su uzburkali duhove, ali i tamo gde su osuđivani kriminalci, gde se trgovalo robom raznih vrsta i gde su se okupljali pobunjenici.

Šta je uključeno?

Šta nije uključeno?

Rezervišite turu odmah!

OCENA
4.5/5

Koloseum – radno vreme, kako doći

Februar (16. februar – 15. mart): 8:30 – 17:00;
Mart (16. marta – poslednja subota marta):
8:30 – 17:30;
Mart – avgust 
(poslednja nedelja marta – 31. avgust): 8:30 – 19:15;
Septembar (1 – 30. septembar): 8:30 – 19:00;
Oktobar (od 1. do poslednje subote u oktobru): 8:30 – 18:30;
Novembar – februar (poslednja nedelja marta – 15. februar): 8:30 – 16:30;
Kako doći
: Metro: Linija B, stanica Colosseo; Autobusi: 75, 81, 673, 175, 204.

Adresa

Ostavite odgovor

Sadržaj zaštićen kopirajtom. Nema krađe, ok?

Nije lepo kopirati tuđe tekstove!