Turističke informacije | Ture | Ulaznice za znamenitosti

Tura Koloseum i Rimski forum na engleskom

O turi

Tura Koloseum, Rimski forum, Palatin započinje posetom Koloseumu, najvećem amfiteatru koji je ikada sagrađen. Ova impresivna građevina, simbol moći Rimskog carstva, mogla je da primi oko 80.000 posetilaca koji su dolazili da uživo gledaju gladijatorske borbe, predstave sa životinjama i javne egzekucije.

Nakon obilaska Koloseuma, uputićemo se prema Rimskom forumu, srcu političkog i društvenog života antičkog Rima. Na Forumu se nalaze ostaci hramova, bazilika i trijumfalnih lukova koji nam svedoče o bogatoj istoriji Rima.

Poslednja stanica naše ture je Palatin, brdo na kojem je, po legendi, Romul osnovao Rim. Na Palatinu se nalaze ostaci carskih palata, hramova i vrtova koji nam pružaju uvid u život rimske “elite”.

Tura traje oko 3 sata i uključuje posetu Koloseumu (koji je jedna celina) i Rimskom forumu i Palatinu (koji su druga celina sa posebnim ulazom). Posetom ove tri lokacije, dobićete celovitu sliku o životu u antičkom Rimu i imaćete priliku da vidite neke od najimpresivnijih spomenika iz tog vremena.

Kako da se pripremite za turu

Ova tura podrazumeva obilazak znamenitosti koje su na otvorenom, pa je neophodno da budete komotno obučeni i u sportskoj obući (cipele sa štiklom nisu podobne). Savetujemo vam da ponesete flašu sa vodom, kremu za zaštitu od sunca u slučaju sunčanog dana ili mali kišobran/kabanicu u slučaju oblačnog vremena (možete kupiti kabanicu za jednokratnu upotrebu na kioscima oko Koloseuma). 

Rezervišite turu odmah!

OCENA
4.5/5

Koloseum – radno vreme, kako doći

Februar (16. februar – 15. mart): 8:30 – 17:00;
Mart (16. marta – poslednja subota marta):
8:30 – 17:30;
Mart – avgust 
(poslednja nedelja marta – 31. avgust): 8:30 – 19:15;
Septembar (1 – 30. septembar): 8:30 – 19:00;
Oktobar (od 1. do poslednje subote u oktobru): 8:30 – 18:30;
Novembar – februar (poslednja nedelja marta – 15. februar): 8:30 – 16:30;
Kako doći
: Metro: Linija B, stanica Colosseo; Autobusi: 75, 81, 673, 175, 204.

Adresa

Ostavite odgovor

Sadržaj zaštićen kopirajtom.

Nije lepo kopirati tuđe tekstove!