Turističke informacije | Ture | Ulaznice za znamenitosti

Kapitolski muzej – ulaznice skip-the-line

O ulaznici

Dobrodošli u prvi svetski muzej! Kapitolski muzej (odnosno muzeji, pošto su u pitanju četiri zgrade) ima fascinantnu kolekciju umetnosti i artefakata koji će vam ispričati istoriju još od doba Etrurije i Velike Grčke (10. vek pre naše ere).

Zašto se ovaj muzej smatra prvim muzejem na svetu? Kada je papa Klement XII je 1734. godine odlučio da napravi poveću kolekciju umetničkih dela i drevnih skulptura, želeo je da budu dostupne  i građanima Rima. Kako su svi dotadašnji muzeji bili privatni, ovim gestom je stvorio prvi muzej na svetu otvoren za posetioce. Nalazi se na vrhu jednog od sedam brda Rima, Kapitolu, s pogledom na Rimski forum, mesto na kojem se “zakuvavala” istorija Rima. 

Pogledajte čuvenu skulpturu vučice sa osnivačima Rima, Romulom i Remom, ostatke džinovske statue Konstantina Velikog, ali i druga poznata dela, Berninijevu Meduzu, Kapitolsku Veneru, kao i Marforija, jednu od statua koje govore

Šta je uključeno?

Šta nije uključeno?

Roma Pass

Rezervišite ulaznice odmah!

OCENA
4.8/5

Kapitolski muzej – radno vreme, kako doći

Radno vreme: svakog dana 9.30 – 19.30 h (24. i 31. decembra 9.30 – 14.00 h; 1. januara 14.00 – 20.00 h). Zatvoreno 25. decembra i 1. maja. Biletarnica zatvara sat vremena pre završetka radnog vremena.
Besplatan ulaz: prve nedelje u mesecu.
Kako doći: autobus 118, 30, 60, 80, 87, H; tramvaj 8; metro B stanica Cavour.

Adresa

Ostavite odgovor

Sadržaj zaštićen kopirajtom.

Nije lepo kopirati tuđe tekstove!