Turističke informacije| Ture po Rimu i Italiji | Ulaznice za atrakcije

Ulaznice za Koloseum, Palatin i Rimski forum (+ Arena + Belvedere)

Park Koloseum (Parco Colosseo)

Sve ulaznice za Park Koloseum (koji obuhvata Koloseum, Palatin i Rimski forum) su tipa skip-the-line digitalnog formata. Sa njima ćete moći nonšalantno da preskočite kilometarski red na biletarnici i dođete direktno na jedan od prioritetnih ulaza sa ulaznicom na vašem pametnom telefonu. Tu vas čeka kratka kontrola, pa vam ne preporučujemo da nosite koplja i slične metalne predmete (togu možete).

Imajte u vidu da je Koloseum odvojen od Palatina i Rimskog foruma, pa ćete, avaj, morati dva puta da prolazite kroz ove kontrole. Dobra vest je što većina ulaznica za Park Koloseum važi 24 sata, pa možete da obiđete Koloseum u jednom danu, a Palatin i Rimski forum u drugom. I još nešto: sa ovim ulaznicama možete da obiđete samo 1. i 2. nivo Koloseuma (tzv. First Ring) a sa onima sa naznakom + Arena Floor i arenu. Ulaznice sa naznakom + Belvedere su isključivo uz pratnju zvaničnog vodiča na engleskom jeziku i omogućavaju vam pristup 4. i 5. spratu Koloseuma (za više informacija pročitajte naš članak o Koloseumu).

Nije dozvoljen unos torbi i kofera, jer ne postoji mesto za ostavljanje prtljaga.


Park Koloseum (Parco Colosseo) obuhvata Koloseum, Palatin i Rimski forum

Koloseum, Palatin i Rimski forum – sa ili bez audio-vodiča

Preskočite red i obiđite ove tri atrakcije samostalno ili uz audio-vodičaLast Minute ulaznica vam daje pravo na VIP ulaz i asistenciju od strane osoblja Tiqets ako vam negde zapne. Ako obilazite park Koloseum sa decom, onda vam preporučujemo ulaznicu sa Mamertinskim zatvorom (Mamertine Prison)! Dobićete video-vodič za obilazak prvog antičkog zatvora, kao i popust na ulaznice za decu.

Koloseum, Palatin i Rimski forum + Arena – sa ili bez vodiča na engleskom jeziku

I sa ovim ulaznicama preksačete red i možete da obiđite sve tri atrakcije samostalno. U Koloseumu možete da odete korak više i, sami ili uz pratnju zvaničnog vodiča na engleskom jeziku, pristupite mestu koje je nekad bilo rezervisano samo za gladijatore: areni!

Koloseum, Palatin i Rimski forum + Belvedere – isključivo sa vodičem na engleskom jeziku

I sa ovim ulaznicama preksačete red i možete da obiđite sve tri atrakcije samostalno. U Koloseumu ćete, uz pratnju zvaničnog vodiča na engleskom jeziku, moći da pristupite mestu koje je nekad bilo rezervisano samo za žene i siromašne (plebejce), dok je danas deo sa jednim od lepših pogleda na Rim, Belvedere. Obilazak 4. i 5. sprata podrazumeva penjanje strmim stepenicama, pa se ne upuštajte u ovu avanturu ako nemate odgovarajuću fizičku kondiciju!  ☝️

Koloseum, Palatin i Rimski forum – sa vodičem na engleskom, španskom, francuskom ili ruskom jeziku

Koloseum – kombinovane ulaznice

Ako želite da jednim „udarcem“ dobijete više karata sa kojima ne morate da čekate ni u jednom redu, ili vam pešačenje nije jača strana, onda su kombinovane ulaznice muzeji + prevoz za vas! Sa RomaPass ulaznicom možete da imate besplatan obilazak 1 muzeja, neograničeno korišćenje gradskog prevoza, popuste i specijalne cene za događaje, izložbe i turističke usluge (važi za 48 sati od aktiviranja karte).

Ostavite odgovor