Turističke informacije| Ture po Rimu i Italiji | Ulaznice za atrakcije

Roma Pass – kombinovana propusnica za prevoz i muzeje

Roma Pass karta - kombinovana propusnica za prevoz i muzeje
Roma Pass – kombinovana karta za prevoz i muzeje (foto: turismoroma.it)

Grad Rim je, u saradnji sa Ministarstvom kulture i turizma i gradskim prevoznikom Rima, stavio na raspolaganje turistima dve kombinovane karte za prevoz i obilazak muzeja i arheoloških lokaliteta: Roma Pass 48 i Roma Pass 72 sata.

Roma Pass – kombinovana ulaznica 48 sati

Propusnica Roma Pass 48 sati– cena 28.00 €
– besplatan obilazak 1 muzeja
– neograničeno korišćenje gradskog prevoza
– popusti i specijalne cene za događaje, izložbe i turističke usluge
– važi za 48 sati od aktiviranja karte

Roma Pass – kombinovana ulaznica 72 sata

Propusnica Roma Pass 72 sata– cena 38.50 €
– besplatan obilazak 2 muzeja
– neograničeno korišćenje gradskog prevoza
– popusti i specijalne cene za događaje, izložbe i turističke usluge
– važi 72 sata od aktiviranja karte

Nabavite Roma Pass 48 h i 72 h!
Odaberite datum i kliknite
na BOOK NOW 👇

Šta dobijate kombinovanim ulaznicama Roma Pass? 

Besplatan ulaz u 1 odnosno 2 muzeja/arheološka lokaliteta po vašem izboru, na ovom linku imate spisak svih muzeja koji su obuhvaćeni ovom inicijativom (u koji ne spada Vatikanski muzej!). Ulaznica daje pravo na obilazak svih izložbi prisutnih u muzeju u trenutku posete.
Snižena cena ulaznice za sve muzeje/arheološke lokalitete. Ulaznica daje pravo na obilazak svih izložbi prisutnih u muzeju u trenutku posete.
Neograničeno korišćenje gradskog saobraćaja u toku 48/72 sata od aktiviranja karte. Važi na svim linijama gradskog prevoznika ATAC (pogledati Gradski prevoz Rima – opšte informacije, red vožnje autobusa, tramvaja, trolejbusa i metroa), na voznim linijama Rim-Lido, Rim (Flaminio)-Viterbo (do Sacrofano) i Rim-Giardinetti. Potrebno je popuniti sva polja na propusnici koja je lična i ne može da se ustupi drugom licu. Ova propusnica ne važi za transfer do aerodroma (pogledati Transfer sa rimskog aerodroma Fjumićino (FCO)).

Za posetu Anđeoskoj tvrđavi (Castel Sant’Angelo) i Kapitolskim muzejima (Musei Capitolini) nosioci propusnica Roma Pass 48 i 72 mogu da idu direktno na ulaz objekta, bez prethodnog odlaska na blagajnu.

Za posetu Koloseumu (Colosseo), neophodno je da se izvrši rezervacija intervala ISKLJUČIVO online, preko zvaničnog sajta za prodaju ulaznica, Coopculture. Nakon što ste odabrali datum i timeslot, pojaviće vam se opcija za rezervaciju sa Roma Pass-om (na slici):

Ova rezervacija je potrebna samo za Koloseum, dok za Palatin i Rimski forum nije (i dalje može da se uđe u bilo kom vremenskom intervalu). Posetioci svakako treba da imaju u vidu da se, zbog pojačane kontrole iz sigurnosnih razloga, često prave dugi redovi za ulaz za sve turističke atrakcije, pa da planiraju vreme za posete shodno tome.

U kitu Roma Pass se nalazi:

Roma Pass 48/72 Hours card: kartica za posete muzejima i pristup javnom prevozu
Roma Map – turistička mapa sa informativnim punktovima PIT, stajalištima gradskog prevoza i lokacijom muzeja koji su obuhvaćeni Roma Pass inicijativom;
Roma Pass 48/72 Hours Guide – kompletan spisak muzeja/arheoloških lokaliteta i partnera koji učestvuju u inicijativi Roma Pass.

Kako koristiti propusnicu

– na zadnjoj strani upisati ime i prezime i datum aktiviranja karte;
– propusnica važi 48/72 sata nakon aktiviranja bilo obilaskom muzeja, bilo korišćenjem prevoza;
– ulaz u 1. muzej (Roma Pass 48) i u 1. i 2. muzej (Roma Pass 72) nije potrebno ići u biletarnicu muzeja, već direktno na ulaz; za sve muzeje nakon ovih je neophodno otići u biletarnicu da bi se dobio popust na ulaznice;
– na zahtev kontrolora, potrebno je da se propusnica  pokaže zajedno sa nekim ličnim dokumentom sa fotografijom (pasoš, lična karta, vozačka dozvola);
propusnica je beskontaktna tako da nije potrebno nigde da se fizički ubaci u čitač, već je dovoljno da se o njega prisloni.

Naš savet

Pokušajte da izbegnete ponedeljak za korišćenje ovih propusnica jer je većina muzeja zatvorena tim danom, ili planirajte posetu onih koji to nisu: Koloseum, Trajanove pijaca, Kapitolski muzeji, Ara Paćis, Karakaline terme. Skoro svi muzeji su zatvoreni 25. decembra, 1. januara i 1. maja. Preporučljivo je da uvek proverite radno vreme na zvaničnom sajtu muzeja koju želite da posetite.


Izvor:
Roma Pass
Turismo Roma


Potreban vam je smeštaj u Rimu? Rezervišite ga ovde!

U saradnji sa Booking.com.

Ostavite odgovor