Turističke informacije | Ture | Ulaznice za znamenitosti

Smeštaj u Rimu: recite nam koji ste tip putnika, reći ćemo vam gde da odsednete

Odluka je pala, idete u Večni grad. Ali gde tražiti smeštaj u Rimu? Na to pitanje možemo da vam odgovorimo samo na jedan način: zavisi koji ste tip putnika! Sigurno nećete tražiti smeštaj u elitnoj ulici Via Veneto ako putujete na budžetu ili na periferiji Rima ako putujete sa izuzetno malom decom. I sigurno niko od vas ne želi da zaluta u loše povezane ili manje bezbedne delove grada. Pa gde onda tražiti smeštaj u Rimu? Evo naših 5 predloga, u zavisnosti od toga koji ste tip putnika:

1. Smeštaj u centru, jer Rim je dolče vita

Ovo je odličan izbor, jer ćete biti okruženi najpoznatijim rimskim znamenitostima i sve će vam biti na dohvat ruke. Ovaj deo grada se naziva još i centro storico i obuhvata sledeće reone (i njihove znamenitosti):  Monti (Koloseum i Rimski forum), Navona (Trg Navona), Pantheon (hram svih bogova Panteon), Trevi (Fontana di Trevi), Spagna (Španski trg). Ako želite da boravite u Rimu alla grande (u velikom stilu) onda potražite smeštaj ovde: ulice Via del Corso i Via Nazionale (dobar šoping), Via Veneto (jer Rim je dolče vita), Piazza della Repubblica (bićete u društvu VIP-ovaca). Malo jeftinija varijanta je glavna železnička stanica Termini (ako želite da vam je voz/metro u blizini). Neodlučni ste oko reona? Rezervišite ovdesmeštaj u istorijskom centru grada.

2. Smeštaj u boemskoj četvrti Rima, jer spavanje nije bitno

Postoji jedna velika boemska četvrt u Rimu koja vrvi od kafića, restorana, lokala sa brzom hranom, prodavničica, tezgi. U njemu žive umetnici, osobenjaci, slavne ličnosti, strani studenti koje možete da zateknete u svako doba dana i noći pa je i sama četvrt takva: uvek budna. Ako je i vama bitnija zabava od spavanja, onda rezervišite vaš smeštaj ovde: Trastevere.

3. Smeštaj u Vatikanu, da biste bili u središtu dve države

Bazilika Svetog Petra u Rimu

Na teritoriji Vatikana, zapravo, ne možete da noćite kao turista, ali možete u njegovoj blizini. Zašto biste onda uopšte tražili smeštaj u blizini Vatikana? Zato što će vam Bazilika Svetog Petra i Vatikanski muzej biti na dohvat ruke, bilo da ste verski turista ili samo znatiželjnik koji želi da vidi ova zapanjujuća dela arhitekture i umetnosti. U zoni Vatikana ste blizu još nekih atrakcija, kao su tvrđava i most Svetog Anđela, ali i istorijskom centru grada i velikoj šoping ulici, Cola di Rienzo. Ako je ovaj deo grada vaš izbor, rezervišite ovde: Prati.

4. Porodični smeštaj, jer putujete sa decom

Ako putujete u Rim sa decom, onda će vas verovatno zanimati smeštaj koji se nalazi u samom centru ili u širem centru grada, ima uključene obroke u cenu ili vam daje mogućnost da ih sami spremate. Obzirom da većina rimskih hotela ne nudi pun pansion ili polupansion, moći ćete da nađete samo smeštaj koji nudi doručak. Za ostale obroke pitajte za ristorante convenzionato na recepciji: u pitanju je restoran u blizini s kojim hotel ima dogovor i u kojem ćete moći da dobijete popust. A možete i sami da ugovorite cenu za nekoliko obroka u restoranu ili da obedujete u restoranima koji imaju švedski sto (buffet), čija se cena uglavnom kreće oko 10 € za odrasle. Rezervišite ovde: porodični smeštaj u Rimu.

5. Jeftin smeštaj u Rimu, jer putujete na budžetu

Jeftino ne znači i loše. Ako nemate posebnih zahteva po pitanju četvrti u kojoj ćete odsesti i nije vam bitno da li imate zasebno kupatilo ili još nekog ko spava sa vama u sobi, onda je svaki kraj Rima dobar dok god je jeftin. Rezervišite ovde: niskobudžetni smeštaj u Rimu.

Last minute: posebne ponude za smeštaj u Rimu

Svi znamo da hoteli ponekad drastično snize cene u određenim situacijama (sniženja last minute i slično), pa ni Rim nije izuzetak. Evo liste hotela sa posebno povoljnim cenama za smeštaj u Rimu:

Pretraga smeštaja u RimuBooking.com


Potreban vam je smeštaj u Rimu? Rezervišite ga ovde!

U saradnji sa Booking.com.

Ostavite odgovor

Nije lepo kopirati tuđe tekstove!