Turističke informacije | Ture | Ulaznice za znamenitosti

Smeštaj u Rimu – odaberite gde odsesti prema vašem tipu putovanja

Definitivno putujete u Večni grad – Rim. Ali gde pronaći idealan smeštaj u Rimu? Odgovor na ovo pitanje zavisi isključivo od vašeg tipa putovanja! Ako ste na budžetu, izbegavajte elitne ulice poput Via Veneto, dok ako putujete s malom decom, periferija možda nije najbolji izbor. Sigurno ne želite da se nađete u manje sigurnim delovima grada. Gde, dakle, pronaći smeštaj u Rimu? Evo pet preporuka prilagođenih vašem tipu putovanja.


1. Smeštaj u Rimu – centar grada

Ovo je odličan izbor, jer ćete biti okruženi najpoznatijim rimskim znamenitostima i sve će vam biti nadohvat ruke. Ovaj deo grada se naziva još i centro storico i obuhvata sledeće reone i njihove znamenitosti:

Ako želite da boravite u Rimu u velikom stilu, onda potražite smeštaj ovde: ulice Via del Corso i Via Nazionale (dobar šoping), Via Veneto (jer Rim je dolče vita). Malo jeftinija varijanta je glavna železnička stanica Termini (ako želite da vam je voz/metro u blizini). Neodlučni ste oko reona? Unesite u pretraživač: Rim centar grada

2. Smeštaj u kvartu Trastevere

Trastevere je jedna od najživopisnijih četvrti u Rimu koja vrvi od kafića, restorana, lokala sa dobrom hranom, prodavničica, tezgi. U njemu žive umetnici, osobenjaci, slavne ličnosti i strani studenti koje možete da zateknete u svako doba dana i noći pa je i sama četvrt takva: uvek budna. Ako tražite energično okruženje, gde se noću dešava isto toliko kao i danju, onda je Trastevere idealno mesto za vaš smeštaj.

Unesite u pretraživač: Trastevere

3. Smeštaj u Vatikanu

Bazilika Svetog Petra u Rimu

Na teritoriji Vatikana, zapravo, ne možete da noćite kao turista, ali ima odličnih opcija u njegovoj neposrednoj blizini. Zašto se onda opredeliti za smeštaj u okolini Vatikana? Zato što vam tako Bazilika Svetog Petra i Vatikanski muzej postaju dostupni na dohvat ruke. Osim toga, smeštaj u ovom području pruža priliku da istražite znamenitosti poput tvrđave i mosta Svetog Anđela, kao i da budete u neposrednoj blizini istorijskog centra grada i glavne šoping ulice, Cola di Rienzo. Ako je ovo vaš izbor, rezervišite smeštaj ovde: Prati.

4. Smeštaj u Rimu ako putujete sa decom

Ako putujete u Rim sa decom, onda će vas verovatno zanimati smeštaj koji se nalazi u samom centru ili u širem centru grada, ima uključene obroke u cenu ili vam daje mogućnost da ih sami spremate. Obzirom da većina rimskih hotela ne nudi pun pansion ili polupansion, moći ćete da nađete samo smeštaj koji nudi doručak. Za ostale obroke pitajte za ristorante convenzionato na recepciji: u pitanju je restoran u blizini s kojim hotel ima dogovor i u kojem ćete moći da dobijete popust. Rezervišite ovde: porodični smeštaj u Rimu

5. Smeštaj u Rimu ako putujete na budžetu

Jeftino ne znači i loše. Ako nemate posebnih zahteva po pitanju četvrti u kojoj ćete odsesti i nije vam bitno da li imate zasebno kupatilo ili još nekog ko spava sa vama u sobi, onda je svaki kraj Rima dobar dok god je jeftin. Rezervišite ovde: niskobudžetni smeštaj u Rimu.

Last minute: posebne ponude za smeštaj u Rimu

Svi znamo da hoteli ponekad drastično snize cene u određenim situacijama (sniženja last minute i slično), pa ni Rim nije izuzetak. Evo liste hotela sa posebno povoljnim cenama za smeštaj u Rimu:


Potreban vam je smeštaj u Rimu? Rezervišite ga ovde!

Ostavite odgovor

Sadržaj zaštićen kopirajtom.

Nije lepo kopirati tuđe tekstove!