Turističke informacije | Ture | Ulaznice za znamenitosti

Transfer sa rimskog aerodroma Ciampino (CIA)

Grad Rim ima dva aerodroma, jedan veći u gradiću Fiumicino (Fjumićino), poznat još i pod imenom “Leonardo Da Vinci” i drugi, manji, u mestu Ciampino (Ćampino), manje poznat pod imenom “G. B. Pastine” (Giovan Battista Pastine). Ćampino se koristi uglavnom za domaće i niskobudžetne letove, pa ako dolazite kompanijama WizzAir ili Ryanair, vrlo je verovatno da ćete sleteti u Ćampino.

Evo 3 načina kako da obavite transfer sa rimskog aerodroma Ciampino (CIA):

1. Turistički autobusi

 

Postoji više prevoznika koji obavljaju transfer sa rimskog aerodroma Ciampino, razlikuju se po trasi i po ceni karte koja varira od 5 do 6 €.  Karte možete da kupite onlajn, direktno na aerodromu i u samom vozilu. Svi autobusi kreću sa parkinga koji se nalazi ispred glavnog ulaza u aerodrom.

NAŠ SAVET: Potražnja za autobuskim prevozom je velika zbog niskih cena, pa je moguće da nećete moći da uđete u prvi autobus na koji naiđete. Imajte u vidu da većina autobuskih prevoznika prilikom daje prednost putnicima koji su kupili karte onlajn, te se prvo ukrcavaju oni, a zatim oni koji su kupili karte na licu mesta.

Bus Shuttle

BUS SHUTTLE
www.sitbusshuttle.com
Povezuje aerodrom sa sledećim punktovima u gradu: Termini (stanica u ulici Via Marsala 5), Ćaimpino centar grada (stanica u ulici Via Luigi Einaudi). Cena karte u jednom pravcu je 6 €, povratna 11 €.

TERRAVISION
www.terravision.eu
Povezuje aerodrom sa glavnom železničkom stanicom Termini (stanica u ulici Via Giolitti 38). Cena karte u pravcu Rima 5 €, u pravcu Ćampina 5.80 €.  Autobusi kreću  na svakih 20-50 minuta. 

ATRAL-SCHIAFFINI
www.romeairportbus.com
Povezuje aerodrom sa glavnom železničkom stanicom Termini (stanica u ulici Via Giolitti) i sa drugim rimskim aerodromom Fiumicino. Cena karte u jednom pravcu do Rima je 5.90 €, povratna 9.90 €.  Do aerodroma Fiumicino 9.90 €. Autobusi kreću na svakih 30-90 minuta. 

Rezervišite karte odmah!

OCENA
4.7/5
 

2. Gradski autobusi ATAC

Postoje dve linije gradskog prevoznika ATAC koje kreću sa parkinga aerodroma i idu ka gradu: 520 720. Za prevoz ovim linijama i metroom dovoljna vam j e jedna autobuska karta BIT koja košta 1.50 € i traje 100 minuta. Karte mogu da se kupe na šalterima na samom aerodromu, na mašinama za karte kao i u samom vozilu (isključivo kreditnom karticom).

– LINIJA 520
 Povezuje aerodrom sa stanicama metroa A Anagnina i Subaugusta, a odatle metroom delove grada koje pokriva linija A.

– LINIJA 720
Povezuje aerodrom sa stanicom metroa B Laurentina, a odatle metroom delove grada koje pokrivaju linije B i B1.

3. Taksi

Na izlazu sa terminala nalazi se taksi stanica na kojoj možete da uzmete taksi do centra grada po fiksnim cenama koje se kreću od 30 €, već u zavosnosti od toga u koji deo grada treba da stignete.


Potreban vam je smeštaj u Rimu? Rezervišite ga ovde!

Ostavite odgovor

Sadržaj zaštićen kopirajtom.

Nije lepo kopirati tuđe tekstove!