Turističke informacije| Ture po Rimu i Italiji | Ulaznice za atrakcije

Ulaznice za audijenciju pape (udienza papale)

Besplatne ulaznice

Već smo pisali u članku „Koje ulaznice treba nabaviti unapred“ da su ulaznice za audijenciju pape besplatne, ali je potrebno da ih tražite minimum 3 meseca unapred. Zašto, pobogu, toliko ranije, pitate se? Razlog je jednostavan: ulaznice su besplatne, interes veliki a broj mesta je ograničen. Za njih je potrebno da se popuni i pošalje zahtev običnom poštom ili faksom Prefekturi papskog doma. Dakle, preuzmite zahtev ovde i pošaljite ga na: Prefettura della Casa Pontificia, 00120 Città del Vaticano. Ili na faks: +39 06 6988 5863

Ulaznice se podižu lično pri Apostolskoj palati (Palazzo Apostolico), u kancelariji Portone di Bronzo (Piazza San Pientro, desna kolonada), počeviši od prvog utorka koji prethodi misi između 15 i 19 časova ili na sam dan mise u 7.30.

Ulaznice koje se plaćaju

Odnedavno mogu da se nabave ulaznice za audijenciju pape bez mnogo priprema unapred, s tim što se ove ulaznice plaćaju. Zapravo, plaćate vodiča koji će vas uvesti ranije kroz prioritetni prolaz do mesta mnogo bliže papi nego što biste ga dobili gorenavedenim putem.


Odaberite datum (isključivo sreda)
i kliknite na „Book now“ 👇

Tokom ove kratke ture, vodič će vam na engleskom, italijanskom, španskom, nemačkom ili portugalskom objasniti tradicionalnu ceremoniju papske audijencije. Ne brinite, pre početka ture ćete dobiti slušalice i moći ćete u bilo kom trenutku da čujete vodiča, jer ćete se kretati kroz koridor od oko 10.000 ljudi.

Ova audijencija sredom uključuje molitve, blagoslove i propovedi i obično je prilika u kojoj papa komunicira izbliza sa prisutnimaMožda budete baš vi među onima koji će moći da razgovaraju sa Papom?

Ostavite odgovor