Turističke informacije | Ture | Ulaznice za znamenitosti

Transfer sa rimskog aerodroma Fiumicino (FCO)

Grad Rim ima dva aerodroma, jedan veći u gradiću Fiumicino (Fjumićino), poznat još i pod imenom “Leonardo Da Vinci” i drugi, manji, u mestu Ciampino (Ćampino), manje poznat pod imenom “G. B. Pastine” (Giovan Battista Pastine). Na Fjumićinu operiše oko 100 avio-kompanija zato se i nalazi “malo” dalje od centra grada, nekih 30 kilometara. Ne baš tako blizu, zar ne? Zato i postoji više načina za  transfer sa rimskog aerodroma Fiumicino.

1. Turistički autobusi

 

Transfer autobusom je najjeftiniji način da se prevezete sa i do aerodroma. Obavlja ga više prevoznika koji se razlikuju po trasi i po ceni karte. Kog prevoznika da izaberete? Zavisi od toga u koji deo grada idete. Većina njih kao krajnju stanicu ima glavnu železničku stanicu Rima, Termini, a sporedne stanice su ili sekundarne železničke stanice ili stajališta metroa ili autobusa. Karte za transfer autobusom možete da kupite onlajn, direktno na aerodromu ili u samom vozilu. Za informacije o redu vožnje konsultujte sajt prevoznika.

NAŠ SAVET: Potražnja za autobuskim prevozom je velika zbog niskih cena, pa je moguće da nećete moći da uđete u prvi autobus na koji naiđete. Imajte u vidu da većina autobuskih prevoznika prilikom ukrcavanja daje prednost putnicima koji su kupili karte onlajn, te se prvo ukrcavaju oni, a zatim oni koji su kupili karte na licu mesta.

Bus Shuttle

BUS SHUTTLE
www.sitbusshuttle.com
Povezuje aerodrom sa sledećim punktovima u gradu: Termini (stanica u ulici 📍Via Marsala 5), Vatikan (stanica u ulici 📍Via Crescenzio 2). Autobus kreće na svakih 30 minuta sa terminala 3, peron 5.

T.A.M.
www.tambus.it
Povezuje aerodrom sa sledećim punktovima u gradu: stanica Ostijense (stanica na trgu 📍Piazza XII Ottobre 1492), Termini (stanica u ulici 📍 Via Giolitti 34). Autobus kreće na svakih 30 minuta sa terminala 3, peron 6. 

TERRAVISION
www.terravision.eu
Povezuje aerodrom sa glavnom železničkom stanicom Termini (stanica u ulici 📍Via Giolitti 38). Autobus kreće na svakih 20 minuta sa terminala 3, peron 7.

ATRAL-SCHIAFFINI
www.romeairportbus.com
Povezuje aerodrom sa glavnom železničkom stanicom Termini (stanica u ulici 📍Via Giolitti). Autobus kreće na svakih 45 minuta sa terminala 3, peron 8.

COTRAL
www.cotralspa.it 
Povezuje aerodrom sa sledećim punktovima u gradu: Termini (stanica ispred Narodnog muzeja Rima, Museo Nazionale Romano), sporednu železničku stanicu i metro stanicu linije B, Tiburtina, stanicu Cornelia linije metroa A, stanicu EUR-Magliana lijine A. Autobus kreće sa terminala 2

Rezervišite karte odmah!

Bus Shuttle

OCENA
4.7/5

Terravision

OCENA
4.7/5

2. Voz

 

Leonardo Express

Povezuje aerodrom sa glavnom železničkom stanicom Termini. Vozovi polaze na svakih 15-30 minuta, od 5:35 do 22:35 od Terminija ka aerodromu i od 6:23 do 23:23 od aerodroma ka Terminiju. Cena karte: 14 €Karte je nabolje kupiti onlajn, jer na aerodromu je većina biletarnica automatizovana i redovi na njima su ogromni.


👉 Vozne karte za sve destinacije u Italiji 🚆 🚇

Ovo je najbrži i najkomforniji način da se prevezete sa aerodroma do centra grada (32 minuta), ukoliko dolazite u toku dana i u toku radnog vremena. Voz ne staje ni na jednoj stanici osim na Terminiju. U slučaju štrajka voznog osoblja (koji su vrlo česti), ovaj voz je garantovan. 

Rezervišite karte odmah!

Aerodrom Fiumicino > Rim

Rim > Aerodrom Fiumicino

Regionalni voz FL1

Povezuje aerodrom sa značajnim punktovima u gradu (Trastevere, Ostijense, Tuskolana) i sa sporednom železničkom stanicom Tiburtina. Vozovi polaze na svakih 15 minuta (nedeljom i praznicima na svakih 30), od 5:01 do 22:01 sa Tiburtine ka aerodromu i od 5:57 do 23:27 od aerodroma ka Tiburtini. Cena karte je 8 € za odrasle, deca do 12 godina putuju besplatno u pratnji jedne odrasle osobe koja plaća kartu. Karte možete da kupite na isti način kao i za Leonardo Express.


👉 Vozne karte za sve destinacije u Italiji 🚆 🚇

Ovaj voz nije garantovan u slučaju štrajka. Preuzmite mapu linije F1L (PDF).

3. Taksi Na izlazu sa terminala nalazi se taksi stanica na kojoj možete da uzmete taksi do centra grada po fiksnim cenama koj se kreću od 50 €, već u zavosnosti od toga u koji deo grada treba da stignete.
Potražnja za taksi vozilima je često velika, pa je moguće da ćete dugo čekati. Vrlo je verovatno da će vas već na izlazu sa terminala sačekati “divlji” taksisti sa povoljnim ponudama za prevoz, ali vam najsnažnije savetujemo da ih ne koristite.

Ostavite odgovor

Sadržaj zaštićen kopirajtom.

Nije lepo kopirati tuđe tekstove!