Turističke informacije | Ture | Ulaznice za znamenitosti

Gradski prevoz u Napulju – umetnost na stajalištima metroa

Linija B1 – Metro Art

I gradski prevoz u Napulju će biti jedno lepo iznenađenje! Da li znate da ovaj ima jednu od najlepših linija metroa koje neće videti ni u jednom drugom italijanskom gradu? Reč je o liniji 1 na relaciji Garibaldi – Piscinola. Od ukupno 18 stajališta, 11 je realizovano od strane italijanskih i arhitekata iz inostranstva i sadrže oko 200 umetničkih dela različitih vrsta: instalacije, murali, mozaici. Baš kao iu Moskvi, i u Napulju možete da uplatite obilazak stajališta sa vodičem na engleskom ili italijanskom (za više informacija konsultujte zvaničan sajt napuljskog metroa, ANM).

Naravno, možete ih obići i bez vodiča. Sve što treba da uradite je da siđete u jedno od stajališta linije 1 na potezu Garibaldi – Vanvitelli (osim Rione Alto) i vozite ste stanicu-po-stanicu. Najpoznatija stanica je svakako Toledo, koju karakterišu razne nijansama plave boje (u grornjem videu možete da je vidite na 3:52″). Za prevoz metroom možete da koristite karte za jednokratnu vožnju ali i kombinovanu propusnicu Napoli Artecad (prevoz + 3 muzeja besplatno). 👇

Artecard Naples


Ova karta važi za prevoz u okviru mreže Consorzio UnicoCampania cela 3 dana! Uz to možete da posetite čak tri muzeja besplatno u Napulju i dobijate 50% popusta na ulaznicu za četvrti.


🚍 Gradski prevoz Napulj i okolina (PDF, 2.5 MB)

🚉 Železnica i metro (PDF, 562 KB)


Ostali vidovi prevoza u Napulju

Gradski prevoz u Napulju


🚍 Gradski prevoz u Napulju (PDF, 728 KB)


Napulj, osim 3 linije metroa, ima i razvijenu mrežu autobusa, žičara, kao i vozova i brodova koji povezuju grad sa okolinim mestima (Pompeja, Vezuv, Kapri, Proćida…).

Ostavite odgovor

Sadržaj zaštićen kopirajtom.

Nije lepo kopirati tuđe tekstove!