Turističke informacije | Ture | Ulaznice za znamenitosti

Teatro San Carlo u Napulju – najstarija aktivna opera u Europi


Teatro “San Carlo” u Napulju (Foto: www.teatrosancarlo.it)

Da li možete da zamislite da se najstarija aktivna operska kuća u Evropi, osnovana 1737, nalazi u Napulju? Nedaleko od Kraljevske palate i Trga plebiscta, nalazi se 📍Pozorište “San Karlo” (Teatro San Carlo). Poređenja radi, ovo opersko pozorište je nastalo 41 godinu pre “Skale” u Milanu i 55 godina pre “Fenića” u Veneciji.

Sagrađeno je po volji kralja Karlosa III od Španije (Carlo III di Spagna), sa željom da gradu da novo pozorište, a koje bi, uzgred, bilo i dobra vizit-karta kraljevske moći. Uz potrošnju od 75 hiljada dukata, opera je sagrađena za svega 8 meseci.


🏨 Želite smeštaj u blizini ove znamenitosti? Evo nekoliko ideja.


Pozorište možete da obiđete nezavisno od muzičkog programa (ali, kad ste već tu, “Seviljski berberin”, “Krcko Oraščić” ili “Travijata” će imati potpuno drugu draž nego na nekom drugom mestu)! U okviru pozorišta je moguće posetiti i Muzej i istorijski arhiv (MEmus).

Adresa: 📍Via San Carlo, 98, 80132 Napoli
Radno vreme:
10.00 – 17.15 svakog dana (poslednji ulaz 16.30)

Teatro San Carlo u Napulju sa Artecard Campania

Naoružajte se jednom od najboljih kombinovanih karata za znamenitosti i prevoz: Artecard Campania! Omogućiće vam korišćenje prevoza na 3 ili 7 dana i – čujte, čujte! – mogućnost ulaska u 44 znamenitosti po celom Napulju i regiji Kampanija, uključujući i Pompeju i Vezuv! Od muzeja, spomenika, galerija, pozorišta sve do arheoloških nalazišta, Artecard Campania ima nešto za svakoga. Zapravo, toliko toga, da nećete znati gde pre da odete i šta pre da vidite. 👇


Sa Artecard Campania 3 dana imaćete besplatan ulaz u 2 znamenitosti i popust od 3. nadalje, (sa Artecard Campania 7 dana – 5 znamenitosti i popust od 50% na 6), kao i mogućnost korišćenja javnog prevoza po celoj regiji Kampanija.

Ostavite odgovor

Sadržaj zaštićen kopirajtom.

Nije lepo kopirati tuđe tekstove!