Turističke informacije | Ture | Ulaznice za znamenitosti

Pompeja: ulaznice i ture iz Rima i Napulja

 

“Mnoge katastrofe su se desile u svetu, ali malo njih je donelo toliko radosti budućim generacijama”, rekao je Gete o Pompeji. Tužno, ali istinito, zar ne? Da se Vezuv te davne 79. godine naše ere nije probudio i zasuo svojom lavom ne samo Pompeju, nego i sva okolna naselja uključujući i Herkulanej, ne bismo imali ovoliko znanja o antičkim civilizacijama.

POVEZANO: Sve tajne Pompeje: od antičkog Las Vegasa do Mocartove „Čarobne frule“.

 

Zato vam i predlažemo obilazak Pompeje i okolnih gradova tokom boravka u Rimu ili Napulju. Uz dobru organizaciju, otkrićete tajne Pompeje, Herkulaneja ili Vezuva u toku jednog obilaska (ali ako ste namenski u tom delu Italije, Pompeja i okolina zaslužuju da im posvetite više vremena)!

Ulaznice za Pompeju i/ili Herkulanej bez čekanja

Ako dolazite u Pompeju i/ili Herkulanej u sopstvenim aranžmanu, dovoljne su vam ulaznice skip-the-line sa ili bez audio-vodiča. Pre nego što krenete u obilazak, budite sigurni da imate udobnu odeću i obuću, vodu i, eventualno, hranu sa sobom. U slučaju kišnog vremena kišobran i/ili kabanicu, a u toku leta sve što može da vas zaštiti od sunca: naočare za sunce, krema za sunčanje, šešir ili ručni suncobran (ne, ne preterujemo)!

Pompeja ili Herkulanej sa vodičem na engleskom, italijanskom, francuskom, portugalskom, španskom ili nemačkom  jeziku

U saradnji sa našim partnerom Tiqets organizujemo obilazak Pompeje i Herkulaneja sa zvaničnim vodičima. Ture se održavaju svakog dana i traju oko 2 sata, nakon čega ćete moći samostalno da nastavite razgledanje ovih jednistvenih spomenika. 

Izlet u Pompeju iz Rima ili Napulja

Uskočite u super-komforan autobus ili voz sa WI-Fi-jem i klimom i pustite da vas drugi vode. Ne morate da razmišljate ni o auto-putu, niti o parkingu. U saradnji sa našim partnerom Tiqets organizujemo dnevne ture iz Rima i Napulja. Iz Rima: Pompeja iz Rima brzim vozom + ručak  (Pompeii: Guided Tour with High Speed Train from/to Rome + Lunch) i Pompeja iz Napulja bez čekanja (Pompeii: Guided Tour with Roundtrip from Naples).

Radno vreme i dani kada je besplatan ulaz u Pompeju i Herkulanej

Besplatan ulaz: svake prve nedelje u mesecu.

Zatvoreno: 1. januar, 1. maj, 25. decembar

Radno vreme Pompeje
1. april – 31. oktobar
Ponedeljak – petak: 9.00 – 19.30 (poslednji ulazak u 18.00)
Subota i nedelja: 8.30 – 19.30 (poslednji ulazak u 18.00)
1. novembar – 31. mart
Ponedeljak – petak: 9.00 – 17.30 (poslednji ulazak u 15.30)
Subota i nedelja: 8.30 – 17.30 (poslednji ulazak u 15.30

Radno vreme Herkulaneja
16. mart –  14. oktobar

8.30 – 19.30 (poslednji ulazak u 18:00; spomenik treba napustiti do 19:00).
15. oktobar 15. mart
8.30 – 17.00 (poslednji ulazak u 15:30; spomenik treba napustiti do 16:40).
NAPOMENA: Navedeno vreme zatvaranja odnosi se na zatvaranje kapija parka. Preporučuje se da napustite arheološko područj i krenete prema izlazu na vreme.

Ostavite odgovor

Sadržaj zaštićen kopirajtom.

Nije lepo kopirati tuđe tekstove!