Turističke informacije | Ture | Ulaznice za znamenitosti

Rim i Vatikan – ture na engleskom

 • Katakombe Svetog Kalista – ulaznice skip-the-line

  Najveća od svih rimskih katakombi je ona koja nosi ime Svetog Kalista (San Callisto). Prostire se na 4 nivoa pod zemljom i duboka je 20 metara. U njoj ima 20 kilometara uskih tunela širine od oko 1 metra u kojima je sahranjeno pola miliona mrtvih. Među njima čak 16 papa, zatim mnogobrojni mučenici, slavne ličnosti ali i obični smrtnici.
 • Tura Bazilika Svetog Petra

  Pridružite se vodiču za detaljni obilazak jedne od najvažnijih i najveličanstvenijih građevina Rima i centra hrišćanstva, Bazilike Svetog Petra. Otrkijte šta se krije iza Katedre Svetog Petra, drevne i legendarne stolice koju je možda koristio sam Sveti Petar, a koji se smatra prvim papom. Verovatno ćete zanemeti od lepote kada budete prošli kroz posvećena vrata i budete ušli u...
 • Tura Bazilika Svetog Petra i nekropola

  Preskočite red za Baziliku Svetog Petra, izgubite se u veličanstvu jedne od najvećih crkava na svetu i nastavite sve do podzemlja, do nekropole. Ovde se nalaze ostaci Svetog Petra. Ova vođena tura od 2 ipo sata vas vodi 10 metara ispod Bazilike Svetog Petra (ne idite ako ste klaustrofobični!), papine matične crkve i u srce svete nekropole. Ovo drevno rimsko...
 • Tura katakombe i podzemlje Rima

  Znate onu izreku „imati kosture u ormanu“? Nijedna tura ne opisuje ovako dobro ovaj koncept, pa ako želite da dodate malo adrenalina u vaš obilazak Večnog grada, ova tura je za vas.
 • Tura Koloseum i Rimski forum

  Preskočite red i učestvujte u vođenom obilasku Koloseuma da biste saznali o pomalo zastrašujućoj istoriji gladijatorskih bitaka. Saznajte kako su životinje podizane u arenu i pogledajte ono što je nekad bilo pozorište krvavih spektakala direktno iz VIP sekcije, kao što je to uradio Julije Cezar. Posetite i ruševine antičkog političkog i trgovačkog centra Rima, Rimski forum.
 • Tura Pompeja u jednom danu autobusom iz Rima

  Zamislite da možete da otputujete u prošlost i istražite grad koji je nekad pripadao Rimskom carstvu? I gde će vam sve, od ulica do zgrada, preko hramova i vrtova, dočarati kakav je život bio pre 2000 godina. Pompeja u jednom danu autobusom iz Rima, zvuči neverovatno ali, ipak, nije! Odaberite datum a zatim kliknite na Book now! 👇 "Mnoge katastrofe su se...
 • Tura Vatikanski muzej (na engleskom)

  Obiđite Vatikanski muzej i Baziliku Svetog Petra uz oficijelnog vodiča Vatikana. Ovaj vođeni obilazak na engleskom jeziku u trajanju od 2 sata će vam omogućiti da vidite najznačajnija remek-dela ovog muzeja: Muzej Pija Klementina, Galeriju kandelabara, Galeriju tapiserija, Galeriju geografskih karata, Rafaelove sobe, Sikstinsku kapelu, kao i Baziliku Svetog Petra.
 • Vatikan Coast-to-Coast – VIP obilazak vatikanskih znamenitosti + ručak sa pogledom na jezero

  Možda će vam Vatikan Coast to Coast zvučati čudno, ali obilazak svih znamenitosti papa u jednom danu ne možemo drugačije da nazovemo! Vatikanski muzej bez gužve (obilazak pre otvaranja), Sikstinska kapela, papski vrtovi u Vatikanu i zamak i vrtovi Kastelgandolfu, uz sve to ručak u Castelli Romani (predrađe Rima gde se dobro jede). Gde to ima? Kod nas!