Turističke informacije | Ture | Ulaznice za znamenitosti

Rim sa decom: top 5 parkova zabave gde ni roditeljima neće biti dosadno

Ako vam ideja da obiđete Rim sa decom deluje kao utopija, imamo dobre vesti za vas: u Večnom gradu postoje mesta na kojima mogu da se dobro zabave ne samo vaši najmlađi, nego i vi! Nakon atrakcija klasičnog Rima koje su prigodne i za dečurliju – Koloseum, Panteon, Španski trg, Usta istine – možete da priredite vašim mezimcima odlazak u delfinarijum, park zabave ili avanture, akva park i, zašto da ne, školu za gladijatore. Evo liste 5 najzanimljivijih parkova zabave za decu gde ni roditeljima neće biti dosadno.

1. Zoomarine – akvapark i park zabave


[envira-gallery id=“2150″]
Foto: Zoomarine


NOVO! Zoomarine
Ulaznice skip-the-line + prevoz iz Rima 👇

Prvobitno delfinarijum i mali akva-park, Zoomarine je danas i najvažniji edukativni park u regiji Lacio. Pruža veliki broj atrakcija ne samo za decu već i za nas, matore. Oko 600.000 posetilaca godišnje dolazi zbog predstava sa delfinima, fokama, morskim lavovima, ali i papagajima i pticama grabljivicama, pa  što ne biste i vi? Pored životinja, u ovom parku možete da uživate i u bazenima sa toboganima za male i velike, rolerkosterima, prskalicama. Posebno je zanimljiv deo gde se izvode akrobatski skokovi u vodu i simulacija serfa na vodi.

Nalazi se u Torvajanici, na oko 45 km udaljenom gradiću od Rima. Ako imate sopstveni automobil, naći ćete ga vrlo jednostavno. Ali ako nemate… Slagaćemo vas ako vam kažemo da je do njega lako doći nekim gradskim prevozom, pogotovo ako idete sa decom nižeg uzrasta. U toku letnje sezone može da vam „prekipi“ od vrućine, gužve i reda za ulaznice. Ah da: ulaznice! Kao i za većinu parkova zabave, možete da ih kupite na licu mesta, ali to baš i nije dobra ideja ako obilazite park u letnjoj sezoni koja u tom delu Italije traje od početka maja do kraja oktobra. Rešenje? Paket ulaznice skip-the-line + prevoz iz Rima i mirni ste.

NAŠ SAVET:
Ne krećite u ovaj zabavni park bez kupaćeg kostima, jer nećete odoleti da se ne pridružite delfinima.

Adresa: 📍 Via dei Romagnoli, 00040 Torvaianica
Radno vreme: 10.00 – 19.00, 1. januar – 31. oktobar
(za detaljnije informacije o radnom vremenu www.zoomarine.it)


2. Rainbow MagicLand – magični park zabave

Rim sa decom
[envira-gallery id=“3171″]
Foto: Rainbow MagicLand

Ova italijanska verzija „Diznilenda“ se nalazi nadomak Rima, u mestu Valmontone, i godišnje ga poseti oko milion turista.
Ko… ko… koliko?!
Neka vas ovaj broj ne uplaši, jer i park ima brojke od kojih će vam zastati dah: 600.000 m2, 38 atrakcija, 4 nagrade Parksmania Awards, 2 jedinstvene atrakcije u celoj Italiji (Dark-Ride Huntik 5D i Virtual Coaster L’Olandese Volante). Specifičnost ovog zabavnog parka je što je razvijen oko velikog veštačkog jezera. Podeljen je na više tematskih oblasti koje se međusobno nadovezuju, jer je svima zajednička jedna osobina: magija (je l’ MagicLand ili ne?). Atrakcije su prilagođene svim uzrastima, pa postoji rizik da zaboravite da ste tu došli zbog dece a ne zbog vas samih.

NAŠ SAVET:
Kupaće gaće vam nisu neophodne, ali ako vam zatrebaju a nemate ih, u neposrednoj blizini parka se nalazi veliki šoping centar, Valmontone Outlet, pa kad ste već tu…

Adresa: 📍Via della Pace, 00038 Valmontone 
Radno vreme: 10.00 – 17.00/02.00 zavisno od sezone, april – novembar (za detaljnije informacije o radnom vremenu pogledati www.magicland.it)
Kako doćisopstvenim prevozomvozom od glavne železničke stanice Termini (sa presedanjem u mestu Valmontone); autobusom kompanije Rainbow MagicLand (takođe sa Terminija). Za detaljnije informacije o prevozu www.magicland.it.


3. Eur Park – adrenalin i avantura

Rim sa decom

[envira-gallery id=“3197″] Foto: www.eurpark.it/Facebook @eurparkadventure

Smešten u rimskom kvartu EUR, u ovaj park je vrlo lako stići metroom B. Podeljen je na dve tematske oblasti – Avantura i Adrenalin – i zbog ovoga ćete imate ozbiljnih nedoumica koju vrstu aktivnosti da odaberete, kako za decu, tako i za vas same. U zoni Avantura možete da se oprobate u akrobatskom penjanju po drveću, stenama i zidovima, ali i u gađanju na streličarskom poligonu. Za one sa manje avanturističkog duha postoje 3 platforme na drveću na kojima možete da organizujete piknik ili, još bolje, samo da plandujete. U zoni Adrenalin (samo za hrabrije) možete da se bacite u strmoglavu vožnju skejta ili bicikla, teretanu na otvorenom, stazu za obučavanje u stilu marinaca, borbu laserskim oružjem kao i lukom i strelom. Posebno su zanimljiva dva fudbalska igrališta, jedan u obliku stonog fudabala gde su učesnici „živi“ i, drugi, u obliku gumenog bazena sa sapunicom.

NAŠ SAVET:
Ponesite rezervnu odeću, jer čisti i ispeglani odatle nećete izaći.

Adresa: 📍Piazza Pakistan (Eur – Fungo), 00144 Roma RM
Radno vreme: 10.00 – 18.30 (1. novembar – 31. mart); 10.00 – 20.00 (1. april – 31. oktobar)
Kako doćisopstvenim prevozom; metro B, stajalište EUR Fermi


4. Cinecittà World – zabava na temu bioskopa i televizije


[envira-gallery id=“3780″] Foto: www.cinecittaworld.it

Zabavni park izgrađen na temeljima nekadašnjeg filmskog studija Dinocittà i ne bi mogao da ima drugu tematiku nego film i televizija. Nastao na inicijativu nekoliko filmskih producenata i biznismena (da li vam ime Dino De Laurentiis govori nešto?), park broji 30 atrakcija i 7 spektakla na dnevnom programu. Otvoren 2014, ovaj park se svake godine sve više proširuje, te je samo u toku 2018. dobio 7 novih atrakcija. Od toga je većina 4D simulatora koji će vas baciti u Jurassic War (u okršaj sa dinosaurusima), I-Fly (na virtuelni roler-koster), SpacExpress (raketu s kojom ćete se provozati do Meseca, Marsa i nazad na Zemlju… a možda i ne). Osim atrakcija virtuelne realnosti, možete da se oprobate i u šou za kaskadere (Stunt Show), gde ćete se, bukvalno, zateći kao na snimanju akcionog filma. Tu će se, verovatno, obresti i nekakav režiser sa klapom koji će na vas zaurlati „Snima se“! Ako volite adrenalinske atrakcije, tu je rolerkoster Altair sa 10 strmoglavih krivina i padajući toranj Indiana Adventure odakle će te se survati sa 60 metara visine. Za one sa manje avanturističkog duha ili ako želite da predahnete, postoje dve izložbe: „Pezzi da Oscar – Le sculture del Cinema„, sa scenografijama koje su korišćene u filmovima kao što su „Anđeli i Demoni“, „Gladijator“, „Klepoatra“ (300 skulptura iz 30 filmova), i izložba „Cinetour-Emozioni dal cinema“ gde posetilac ulazi u scene iz filmova od kojih se diže kosa na glavi, od egipatskih mumija do hodajućih mrtvaca. Pa ko preživi – pričaće!

NAŠ SAVET:
Ponesite papir i olovku, možda naletite na pravu filmsku zvezdu koja će biti spremna da vam da autogram!

Adresa: 📍Via di Castel Romano, 200, 00128 Roma, RM
Radno vreme: 11.00 – 18.00/23.00 u zavisnosti od godišnjeg doba (proveriti na www.cinecittaworld.it)
Kako doćisopstvenim prevozom; autobusom kompanije Cinecittà World sa stanice u ulici Viale Luigi Enaudi (Termini).


5. Scuola Gladiatori – škola za gladijatore

Neobični Rim

Dok se šetate po unutrašnjosti Koloseuma, verovatno ćete poželeti da se popnete u arenu i bacite u okršaj sa imaginarnim gladijatorom. U školi Scuola Gladiatori udruženja Gruppo Storico Romano, to i možete, i to sa pravim pravcijatim gladijatorom. Predlažemo vam njihov program „Gladijator na 2 sata“ koji će vam, osim obuke, stavljiti na raspolaganje i odgovarjuću garderobu – tuniku i sandale. Ako imate dobru fizičku predispoziciju i pokažete zapanjujuće rezultate, nakon osnovne obuke možete da nastavite sa naprednijom i postanete jedan od gladijatora zaposlenih u školi.

NAŠ SAVET:
Ne potcenjujte ovakvu mogućnost promene posla koju vam Rim pruža!

☝️ NOVO! „Vodič kroz Rim“ vas vodi u Muzej i Školu gladijatora!


Adresa: 📍Via Appia Antica 18 – 00179 Roma
Radno vreme: 9.30 – 19.00
Kako doći: autobus 714 (sa glavne železničke stanice Termini)


Potreban vam je smeštaj u Rimu? Rezervišite ga ovde!

U saradnji sa Booking.com.

Ostavite odgovor

Nije lepo kopirati tuđe tekstove!