Turističke informacije | Ture | Ulaznice za znamenitosti

Cinecittà World – zabavni park u okolini Rima (Castel Romano)

Foto: www.cinecittaworld.it

Zabavni park izgrađen na temeljima nekadašnjeg filmskog studija Dinocittà i ne bi mogao da ima drugu tematiku nego film i televizija. Nastao na inicijativu nekoliko filmskih producenata i biznismena (da li vam ime Dino De Laurentiis govori nešto?), park broji 30 atrakcija i 7 spektakla na dnevnom programu.

Otvoren 2014, ovaj park se svake godine sve više proširuje, te je samo u toku 2018. dobio 7 novih atrakcija. Od toga je većina 4D simulatora koji će vas baciti u Jurassic War (u okršaj sa dinosaurusima), I-Fly (na virtuelni roler-koster), SpacExpress (raketu s kojom ćete se provozati do Meseca, Marsa i nazad na Zemlju… a možda i ne).

Osim atrakcija virtuelne realnosti, možete da se oprobate i u šou za kaskadere (Stunt Show), gde ćete se, bukvalno, zateći kao na snimanju akcionog filma. Tu će se, verovatno, obresti i nekakav režiser sa klapom koji će na vas zaurlati “Snima se”! Ako volite adrenalinske atrakcije, tu je rolerkoster Altair sa 10 strmoglavih krivina i padajući toranj Indiana Adventure odakle će te se survati sa 60 metara visine.

Za one sa manje avanturističkog duha ili ako želite da predahnete, postoje dve izložbe: “Pezzi da Oscar – Le sculture del Cinema“, sa scenografijama koje su korišćene u filmovima kao što su “Anđeli i Demoni”, “Gladijator”, “Klepoatra” (300 skulptura iz 30 filmova), i izložba “Cinetour-Emozioni dal cinema” gde posetilac ulazi u scene iz filmova od kojih se diže kosa na glavi, od egipatskih mumija do hodajućih mrtvaca. Pa ko preživi – pričaće!

NAŠ SAVET:
Ponesite papir i olovku, možda naletite na pravu filmsku zvezdu koja će biti spremna da vam da autogram!

Ah da: ulaznice! Kao i za većinu parkova zabave, možete da ih kupite na licu mesta, ali to baš i nije dobra ideja ako obilazite park u letnjoj sezoni koja u tom delu Italije traje od početka maja do kraja oktobra. Rešenje? Paket ulaznice skip-the-line i mirni ste.


Adresa📍Via di Castel Romano, 200, 00128 Roma, RM Radno vreme: 11.00 – 18.00/23.00 u zavisnosti od godišnjeg doba (proveriti na www.cinecittaworld.it) Kako doćisopstvenim prevozomautobusom kompanije Cinecittà World sa stanice u ulici Viale Luigi Enaudi (Termini).

Potreban vam je smeštaj u Rimu? Rezervišite ga ovde!

Ostavite odgovor

Sadržaj zaštićen kopirajtom.

Nije lepo kopirati tuđe tekstove!