Turističke informacije| Ture po Rimu i Italiji | Ulaznice za atrakcije

Cinecittà World – zabavni park u okolini Rima (Kastel Romano)


Foto: www.cinecittaworld.it

Zabavni park izgrađen na temeljima nekadašnjeg filmskog studija Dinocittà i ne bi mogao da ima drugu tematiku nego film i televizija. Nastao na inicijativu nekoliko filmskih producenata i biznismena (da li vam ime Dino De Laurentiis govori nešto?), park broji 30 atrakcija i 7 spektakla na dnevnom programu.


Otvoren 2014, ovaj park se svake godine sve više proširuje, te je samo u toku 2018. dobio 7 novih atrakcija. Od toga je većina 4D simulatora koji će vas baciti u Jurassic War (u okršaj sa dinosaurusima), I-Fly (na virtuelni roler-koster), SpacExpress (raketu s kojom ćete se provozati do Meseca, Marsa i nazad na Zemlju… a možda i ne).

Osim atrakcija virtuelne realnosti, možete da se oprobate i u šou za kaskadere (Stunt Show), gde ćete se, bukvalno, zateći kao na snimanju akcionog filma. Tu će se, verovatno, obresti i nekakav režiser sa klapom koji će na vas zaurlati „Snima se“! Ako volite adrenalinske atrakcije, tu je rolerkoster Altair sa 10 strmoglavih krivina i padajući toranj Indiana Adventure odakle će te se survati sa 60 metara visine.

Za one sa manje avanturističkog duha ili ako želite da predahnete, postoje dve izložbe: „Pezzi da Oscar – Le sculture del Cinema„, sa scenografijama koje su korišćene u filmovima kao što su „Anđeli i Demoni“, „Gladijator“, „Klepoatra“ (300 skulptura iz 30 filmova), i izložba „Cinetour-Emozioni dal cinema“ gde posetilac ulazi u scene iz filmova od kojih se diže kosa na glavi, od egipatskih mumija do hodajućih mrtvaca. Pa ko preživi – pričaće!

NAŠ SAVET:
Ponesite papir i olovku, možda naletite na pravu filmsku zvezdu koja će biti spremna da vam da autogram!

Adresa: 📍Via di Castel Romano, 200, 00128 Roma, RM
Ulaznice: www.cinecittaworld.it
Radno vreme: 11.00 – 18.00/23.00 u zavisnosti od godišnjeg doba (proveriti na www.cinecittaworld.it)
Kako doćisopstvenim prevozom; autobusom kompanije Cinecittà World sa stanice u ulici Viale Luigi Enaudi (Termini).


🚗 Nemate auto? Nema problema, iznajmite ga ovde 👇


Posebne ponude za smeštaj u Kastel RomanuBooking.com

Ostavite odgovor