Turističke informacije | Ture | Ulaznice za znamenitosti

Ulaznice za krstarenje rekom Tibar u znaku dolče vite – hop on-hop off

Krstarenje i aperitiv

Krstarenje rekom Tibar je idealan način da obiđete grad po principu dolče vite: sve što je potrebno je da se popnete na brod, sednete, opustite se i… uživate! Konobar će vam za to vreme doneti čašu nekog finog italijanskog vina i nešto za grickanje, tzv. stuzzichini. I dok se brod bude polako udaljavao, muzika će ispuniti etar. Magija može da počne!

Nakon prvog gutljaja zateći ćete se kako “klizite” kroz 3000 godina dugu istoriju Rima. Početna stanica je Anđeoska tvrđava koju ćete sa reke moći da sagledate u svoj svojoj lepoti. Sagrađena je u antičkom Rimu od strane cara Hadrijana kao mauzolej za svoju porodicu. Mnogo vekova kasnije, pape su je pretvorile zatvor, dok je danas muzej koji može da se obiđe.

Budite na molu kod Anđeoske tvrđave u 17.00, jer će krstarenje Evening Cruise + Drinks početi u 17:30!

Gde da rezervišite krstarenje rekom Tibar? Kod nas, ali požurite: mesta su ograničena jer se krstarenje obavlja samo ponedeljkom, četvrtkom i nedeljom!

Šta je uključeno?

Rezervišite ulaznice odmah!

OCENA
4.3/5

Samo krstarenje

Ako ste u Rimu u danima u kojima nema krstarenja Evening Cruise + Drinks, a ipak biste želeli da krstarite Tibrom, probajte Rome Hop-on Hop-off Boat Tiber Cruise. Polasci su svakog dana na svakih 30 minuta od 10:00 do 18:30. Možete da uskočite na sledećim mestima:

Šta je uključeno?

Rezervišite ulaznice odmah!

OCENA
4.3/5

Tokom krstarenja, proći ćete ispod nekih od skoro 30 mostova koji na području Rima premošćuju Tibar. Imaćete prilike da se divite veličanstvenosti PanteonaBazilike Svetog Petra i Vatikana. Ovo su samo neka od više velelepnih zdanja koja ćete videti tokom krstarenja, a koja datiraju iz tri epohe Rima – drevnogpapskog i modernog, sa svom svojom konfuzijom!

Proći ćete i u blizini trga  📍Piazza Campo de ‘Fiori, gde se od 1869. nalazi uvek ista pijaca ribe i povrća.  Videćete i trg 📍Piazza del Popolo, gde se nekad nalazio glavni ulaz u grad u obliku kapije koja još uvek stoji tamo. Divite se ovim drevnim trgovima i pokušajte da zamislite kako su lokalni ljudi tu živeli pre mnogo godina.

Ovo je savršena pozadina za ono što je, pre svega, fantastičan način da provedete veče s prijateljima ili voljenom osobom. Uz čašu vina u ruci klizićete ispod ispod mostova kao što je 📍Ponte Sisto, koji datira iz 15. veka. A i razgovor i dobro raspoloženje nastaviće da teku skladno, uz tipične rimske zalogajčiće, kao što si kroketi i supli.  E, to se zove dolce vita! 

Adresa

Ostavite odgovor

Sadržaj zaštićen kopirajtom.

Nije lepo kopirati tuđe tekstove!