Turističke informacije| Ture | Ulaznice za znamenitosti
Shadow

Rimski aerodrom, novi gejtovi: odavde ćete se ubuduće ukrcavati za Beograd (VIDEO)

Rimski aerodrom, novi gejtovi: odavde ćete se ubuduće ukrcavati za Beograd (foto: Marco Paska)
Rimski aerodrom, novi gejtovi u sektroru E (foto: Marco Paska)

Rimski aerodrom Fjumićino dobio je novi deo za ukrcavanje na terminalu 3, sektor E. Odavde će se obavljati ukrcavanje putnika prema više od 90 destinacija koje nisu obuhvaćene Šengenskim sporazumom, samim tim i Beogradu. Izgrađena u predviđenom roku, ova investicija vredna 390 miliona, rasprostranjena na 90 000 m2 i 22 nova gejta, će omogućiti prihvatanje 6 miliona putnika više na godišnjem nivou. Obnovljena je i fasada terminala 3, inspirisana originalnim projektom iz 1960. godine. U okviru sektora E je i novi tržni centar sa 40 uslužno-prodajnih objekata sa luksuznim, isključivo „Made in Italy„, odevnim i prehrambenim proizvodima, od kojih su 10 kafići i restorani.

PROČITAJTE I: Transfer sa rimskog aerodroma Fjumićino (FCO)

Naš savet

Ako letite sa rimskog aerodroma ka Beogradu, budite na aerodromu najmanje 2 sata ranije, jer je „put“ od šaltera za čekin do gejta izuzetno dug, kao i čekanje u redu za kontrolu ručnog prtljaga i pregled pasoša.

Opšte informacije o rimskom aerodromu Fjumićino

Rimski aerodrom „Leonardo Da Vinči“ (FCO) se nalazi na oko 30 km od centra grada. Kroz njega godišnje prođe oko 40 miliona putnika (sa novim gejtovima 46), što ga čini najvećim aerodromom u Italiji. Ima 4 terminala i 3 piste.

  • Terinal 1 koristi nacionalna aviokompanija, Alitalia. Ima 72 šaltera za čekin i više desetina aparata za samočekiranje.
  • Terminal 2 je namenjen isključivo niskobudžetnim avioprevoznicima, kao što su Easy Jet i Wizz Air.
  • Terminal 3 je najveći od svih terminala i ima 231 šatera za čekin. Na ovom terminalu se obavalja većina letova i to uglavnom onih koji nisu obuhvaćeni Šengenskim sporazumom, pa je procedura oko kontrole putnika duža nego na terminalima 1 i 2.
  • Terminal 5 je namenjen za destinacije sa specijalnim uslovima kontrole putnika, kao što su Sjedinjene Američke Države i Izrael, gde se skeniranje putnika vrši najsavršenijim skenerima.

Izvor:
Aeroporti di Roma – YouTube
Aeroporto di Roma-Fiumicino


Potreban vam je smeštaj u Rimu? Rezervišite ga ovde!

U saradnji sa Booking.com.

Ostavite odgovor