Turističke informacije | Ture | Ulaznice za znamenitosti

Cinecittà World – zabavni park u okolini Rima (Castel Romano)

Foto: www.cinecittaworld.it

Zabavni park izgrađen na temeljima nekadašnjeg filmskog studija Dinocittà i ne bi mogao da ima drugu tematiku nego film i televizija. Nastao na inicijativu nekoliko filmskih producenata i biznismena (da li vam ime Dino De Laurentiis govori nešto?), park broji 30 atrakcija i 7 spektakla na dnevnom programu.
[envira-gallery id=“3780″]
Otvoren 2014, ovaj park se svake godine sve više proširuje, te je samo u toku 2018. dobio 7 novih atrakcija. Od toga je većina 4D simulatora koji će vas baciti u Jurassic War (u okršaj sa dinosaurusima), I-Fly (na virtuelni roler-koster), SpacExpress (raketu s kojom ćete se provozati do Meseca, Marsa i nazad na Zemlju… a možda i ne).

Osim atrakcija virtuelne realnosti, možete da se oprobate i u šou za kaskadere (Stunt Show), gde ćete se, bukvalno, zateći kao na snimanju akcionog filma. Tu će se, verovatno, obresti i nekakav režiser sa klapom koji će na vas zaurlati „Snima se“! Ako volite adrenalinske atrakcije, tu je rolerkoster Altair sa 10 strmoglavih krivina i padajući toranj Indiana Adventure odakle će te se survati sa 60 metara visine.

Za one sa manje avanturističkog duha ili ako želite da predahnete, postoje dve izložbe: „Pezzi da Oscar – Le sculture del Cinema„, sa scenografijama koje su korišćene u filmovima kao što su „Anđeli i Demoni“, „Gladijator“, „Klepoatra“ (300 skulptura iz 30 filmova), i izložba „Cinetour-Emozioni dal cinema“ gde posetilac ulazi u scene iz filmova od kojih se diže kosa na glavi, od egipatskih mumija do hodajućih mrtvaca. Pa ko preživi – pričaće!

NAŠ SAVET:
Ponesite papir i olovku, možda naletite na pravu filmsku zvezdu koja će biti spremna da vam da autogram!

Cinecittà World: ulaznice skip-the-line👇

Cinecittà World se nalazi u Valmontoneu, na oko 50 km udaljenom gradiću od Rima. Ako imate sopstveni automobil, naći ćete ga vrlo jednostavno. Ali ako nemate… Slagaćemo vas ako vam kažemo da je do njega lako doći nekim gradskim prevozom, pogotovo ako idete sa decom nižeg uzrasta.

U toku letnje sezone može lako da vam „prekipi“ od vrućine, gužve i reda za ulaznice. Ah da: ulaznice! Kao i za većinu parkova zabave, možete da ih kupite na licu mesta, ali to baš i nije dobra ideja ako obilazite park u letnjoj sezoni koja u tom delu Italije traje od početka maja do kraja oktobra. Rešenje? Paket ulaznice skip-the-line i mirni ste.


Adresa: 📍Via di Castel Romano, 200, 00128 Roma, RM
Radno vreme: 11.00 – 18.00/23.00 u zavisnosti od godišnjeg doba (proveriti na www.cinecittaworld.it)
Kako doćisopstvenim prevozom; autobusom kompanije Cinecittà World sa stanice u ulici Viale Luigi Enaudi (Termini).


🚗 Nemate auto? Nema problema, iznajmite ga ovde 👇


Posebne ponude za smeštaj u Kastel RomanuBooking.com


Potreban vam je smeštaj u Rimu? Rezervišite ga ovde!

U saradnji sa Booking.com.

Ostavite odgovor

Nije lepo kopirati tuđe tekstove!