Turističke informacije | Ture | Ulaznice za znamenitosti

Tura Pompeja u jednom danu autobusom iz Rima

Zamislite da možete da otputujete u prošlost i istražite grad koji je nekad pripadao Rimskom carstvu? I gde će vam sve, od ulica do zgrada, preko hramova i vrtova, dočarati kakav je život bio pre 2000 godina. Pompeja u jednom danu autobusom iz Rima, zvuči neverovatno ali, ipak, nije! Odaberite datum a zatim kliknite na Book now! 👇

“Mnoge katastrofe su se desile u svetu, ali malo njih je donelo toliko radosti budućim generacijama“, rekao je Gete o Pompeji. Tužno, ali istinito, zar ne? Da se Vezuv te davne 79. godine naše ere nije probudio i zasuo svojom lavom ne samo Pompeju, nego i sva okolna naselja uključujući i Herkulanej, ne bi imali ovoliko znanja o antičkim civilizacijama.

Arheološko nalazište je ogromno (64 hektara) i sadrži sve tipične elemente grada antičkog Rima: amfiteatar, koji u slučaju Pompeje mogao da primi i do 20 hiljada gledalaca (praktično, ceo grad, jer je Pompeja brojala baš toliko stanovnika). Tu su i brojne vile bogatih kao i skromnije seljačke kuće, pa čak i javne kuće i taverne, barovi. Ako vas zanima religija drevnog Rima, ne propustite Apolonov hram: postavljen na vrh postolja sa monumentalnim stepenicama, stubovima i oltarom u belom mermeru, mogao da vas inspiriše da odate počast suncu (koje će sigurno biti prisutno u toku vaše posete).

👉 Saznajte šta još možete da vidite u Pompeji.

Vaše putovanje će započeti na stanici Tiburtina komfornim autobusom sa klima uređajem i besplatnim WiFi-jem do jednog od najfascinantnijih mesta u Italiji: Pompeje. Kada budete stigli, preskočićete one koji čekaju u redu za ulaznice (jer ćete imati one skip-the-line, he-he) i odmah ćete moći da istražujete u ovaj veličanstveni grad koji je u originalnom stanju sačuvala lava Vezuva. Posle dana provedenog u šetnji kroz savršeno očuvane relikte, ponovo ćete se smestiti u udobni autobus. Dok budete vozili auotovusom u Rim (u koji ionako svi putevi vode), moći ćete da iskoristite WiFi da biste “okačili” fotografije iz Pompeje na društvene mreže.

[envira-gallery id=”6438″]


Trajanje: 10-11 sati
Vreme i mesto polaska: Stanica Tiburtina, 8.00 ujutru
Šta je uključeno: autobuski prevoz, ulaznica skip-the-line, WiFi u autobusu


U saradnji sa Tiqets.comVodič kroz Rim nije odgovoran za izmene od strane Tiqets.com

Ostavite odgovor

Sadržaj zaštićen kopirajtom.

Nije lepo kopirati tuđe tekstove!