Turističke informacije | Ture | Ulaznice za znamenitosti

Bela jednom jedna večera – „Cena una volta“ iliti večera u belom

© Alfonso Vacca
© Alfonso Vacca

Bela jednom jedna večera… ne, dobro smo napisali: bela. U pitanju je večera „u belom“, Cena una volta, koja se organizuje svake godine u Rimu, ovog puta 22. juna. Možete da joj prisustvujete i vi, pod jednim uslovom: morate da budete obučeni u belo. Nije bitno šta, bitno je da je bele boje (od bade-mantila, preko venčanice do molerskog kombinezona; što originalnije, to bolje).

No, da biste i večerali, potrebno je da ponesete sve što vam treba za večeru (sto, stolice, pribor, hranu, piće..), i sve mora da bude rigorozno belo, osim hrane i pića, naravno.

Možda ćete se pitati „kakva je to večera ako moramo sve sami da ponesemo?“, ali garantujemo vam da je rezultat beskrajno zabavan! Osim što ćete večerati na otvorenom i to u nekom delu Rima koji će vam biti saopšten u poslednjem trenutku (može da bude i na mostu!), upoznaćete puno ljudi i probati puno vrsta hrane i pića.


I mi smo učestvovali u „Cena una volta“ na mostu 📍Ponte della musica (most muzike)!

Još jedno pravilo: stolovi (ili bilo šta što će vam poslužiti kao sto), ne smeju da budu okrugli, baš zato da bi mogli da se spoje i da bi svi učesnici mogli da se druže. Cela večera će biti propraćena muzikom svirača obučenih, naravno, u belo. Uostalom, pogledajte fotografije od prethodnih večera.

PS: Ako želite da učestvujete, potrebno je da se prijavite na zvaničnom sajtu organizatora da biste bili obavešteni na vreme o lokaciji. 👇
https://www.cenaunavolta.com/


© Alfonso Vacca


© Alfonso Vacca


© Andrea Veroni


© Andrea Veroni


© Andrea Veroni


© Andrea Veroni


© Andrea Veroni


© SCimages.it


© SCimages.it


© www.cenaunavolta.com


© www.cenaunavolta.com


© www.cenaunavolta.com


© www.cenaunavolta.com

Ostavite odgovor

Nije lepo kopirati tuđe tekstove!