Turističke informacije | Ture | Ulaznice za znamenitosti

Advent i božićni sajmovi u Rimu – najkompletniji vodič za 2022. godinu

Često nas pitate gde će se održavati Advent i božićni sajmovi u Rimu 2022. godine i konačno možemo da vam odgovorimo da ovo pitanje: u celom gradu! Nakon dve godine potpunog prekida, želja za božićnim sajmovima i uživanjem u božićnoj atmosferi je veća nego ikad. Zato i ne čudi što će ove godine biti zaista veliki broj ne samo božćnih sajmova, već pravih božićnih sela (Christmas villages). Pa da krenemo! 

1. Božićni sajam na Trgu Navona

Ne postoji mesto koje bolje dočarava božićnu atmosferu u Rimu, a možda i u celoj Italiji, kao što je Trg Navona (Piazza Navona), svojim svetlima, uličnim performerima i atrakcijama. Svake godine se oblači u božićnu magiju, sa tipičnim tezgama koje vole ne samo turisti, već i Rimljani. Svojom senzacionalnom lokacijom, na jednom od najlepših trgova na svetu, božini sajam na Trgu Navona ne treba ama baš nikako da propustite! Tokom nedelje radi od 10.00 do 1.00 h, vikendom do 2.00 sata ujutru.

Datumi: do 6. januara 2023.
Adresa
: Piazza Navona, 00186 Roma RM 

PS: Na mnogom rimskim trgovima će tokom vikenda u decembru biti postavljene tezge kao mini božićni sajmovi. Dovoljno je da odete do centra grada i izgubite se u njemu. Sigurno ćete, tokom šetnje, naleteti potpuno neočekivano na neku od njih. 

2. Christmas World Villa Borghese 

Toalni novitet za Rim, potpuno nova lokacija za još inovativniji sajam od nekoliko paviljona koji će vam dočarati božićnu atmosferu ne samo Rima, već i nekih drugih svetskih gradova. Moći ćete da uživate u božićnim običajima vezanim za grad Rim, prošetate centrom Berlina, izgubite se na londonskom marketu, doživite čaroliju Pariza i za tren oka stignete u Njujork da biste se izvodili piruete na klizalištu ispod Bruklinskog mosta. Neizbežna destinacija je Severni pol, sa originalnom scenografijom sela Deda Mraza. Ako vam ni to nije dovoljno, možete da skoknete i u Tokio, u istoimenom paviljonu u kojem ćete moći da osetite atmosferu zemlje izlazećeg sunca. Ulaznice možete nabaviti na sajtu Ticketone

Datumi: do 8. januara 2023.
Adresa
: Viale del Galoppatoio, 33, 00197 Roma RM

3. Giftland – Vintage Market Roma

Mesto gde možete pronaći sve poklone i doživeti pomalo „vintage“ atmosferu Božića. Ovo je posebno izdanje marketa, tzv. Giftland, Grad poklona, koji će se održavati tokom 11 dana u decembru (2-3-4, 9-10-11, 16-17-18, 22. i 23. decembar). Kada pomislite na Božić, na pamet vam padaju Deda Mraz, Advent, kuvano vino i  odlazak na jedan od rimskih božićnih marketa. A na ovom ćete naći raznobojne i magične štandove, na kojima možete potražiti poklone za rodbinu i prijatelje.

Datumi: od 2. do 23. decembra 2022.
Adresa
Via Tuscolana, 179, 00182 Roma RM 

4. Christmas at Cinecitta World

Cinecitta World širom otvara svoja vrata za najlepše doba godine: Božić! Za ovu priliku, park se pretvara u božićno selo puno čari, svetla i božićnih predstava.

Uz božićni sajam, park će biti obogaćen drvenim kućicama u kojima ćete moći da upijete atmosferu Božića uz svetleće lampice, poslastice, miris kolačića i kuvanog vina i poklonima za pod jelku.

Datumi: do 8. januara 2023.

Adresa
: Via Irina Alberti, 00128 Roma RM

5. Christmas at Zoomarine

Dok se na svim drugim mestima cene povećavaju, Zoomarine samo povećava zabavu i ostaje otvoren do 6. januara! Više od 100 umetničkih i interaktivnih svetiljki i uz to: vrteške i atrakcije, drvo „sveznalica“ koje priča priče. Pinokio i Freda u božićnoj misiji, klizalište, kuća Deda mraza i još mnogo toga. 

Datumi: do 6. januara 2023.
Adresa
: Via Zara, 00040 Torvaianica RM


Potreban vam je smeštaj u Rimu? Rezervišite ga ovde!

U saradnji sa Booking.com.

Ostavite odgovor

Nije lepo kopirati tuđe tekstove!