Najbogatiji vodič kroz Rim u regionu

Fabricio Brambila: proputovao bih Balkan, ali bih živeo u Rimu

Fabricio Brambila

Verovatno nema osobe u regionu koja nije čula za ime Fabricio Brambilanjegovog psa i preteću poruku koja kruži Fejsbukom.

Znači: Reci svim svojim kontaktima sa svoje Mesindžer liste da ne prihvataju zahtev za prijateljstvo od Fabrizio Brambilla. On ima fotografiju sa jednim psom. On je haker i povezao je svoj sistem na tvoj akaunt Fejsbuka. Ako ga neko od tvojih prijatelja prihvati, biće prikačen i na tebe, dakle osiguraj se da ga svi tvoji prijatelji prepoznaju. Hvala. Prosleđeno kako je primljeno„.

Fabricio je u rekordnom roku zaradio titulu najomraženijeg Italijana među Srbima i Hrvatima. I dok mu neki prete, drugi prihvataju celu priču kao šalu i šalju mu zahteve za prijateljstvo.

Ali šta uraditi kad, kao meni, taj zahtev za prijateljstvo stigne od samog Fabricija? Odlučujem da stupim u kontakt sa ozloglašenim hakerom preko Mesindžera. Ako treba nešto da mi hakuje, onda neka to bude Mesindžer a ne Fejsbuk. Koristim taktiku „napad je najbolja odbrana“ i šaljem mu preteću poruku:
„Da li si upoznat sa činjenicom da ćeš, ako ti budem odobrila prijateljstvo na Fejsbuku, automatski dobiti virus koji će te tranformisati u Srbina“?
Smeje se.
„A da li si upoznat sa činjenicom da te je srpska štampa prekrstila u Bambilju i da li planiraš da tražiš odštetu za štetu nanesenu tvom imidžu“?
Opet smeh.

Reč-po-reč, otkrivam da se iza strašnog „hakera“ krije dobroćudni mladić sa izraženim smislom za humor. Mladić koji je i pomalo uplašen naglim sticanjem popularnosti, ali dovoljno odlučan da celu stvar okrene na šalu. Prihvatam njegov zahtev za prijateljstvo na Fejsbuku, a on prihvata da proćaska sa mnom za portal Vodič kroz Rim. Ne zato što je haker, nego… otkrijte sami!

1. Ko je Fabricio Brambila?

Fabrzio Brambilla

Fabricio je sasvim običan dečko sa svim svojim vrlinama i manama (dobro, ima više mana nego vrlina)! Rođen je daleke 1985. godine u Galatini, veselom gradiću u provinciji Leće, ali se preselio u Bolonju da bi ostvario svoje snove.

2. Kako si upao u aferu Fabrizio Brambilla The Hacker? 

Fabricio Brambila

Kao da si me pitala da li postoje NLO, odakle dolazimo i kuda idemo! Imam neku svoju ideju o tome ko je mogao da realizuje jedan ovako destrkutivan „projekat“, verovatno osobe kojima nisam baš mnogo simpatičan. Ali pošto nisam siguran, ne želim da objavljujem ničije ime bez sigurnih dokaza. Neka bude da je moje ime bilo izvučeno nasumice, kao na žrebu za Ligu šampiona.

3. Kakve veze sa aferom ima tvoj pas?

Fabricio Brambila i njegov pas Frojd

Frojd? On je u celoj ovoj priči kriminalac, a ne ja. Ukrao mi je srce! Kada sam ga usvojio iz prihvatilišta za pse, bio je neuhranjen, pun rana, drhtao je kao slamka, plašio se sopstvene senke. Pre toga je bio u rukama nekog lovca koji ga je maltretirao na najgori mogući način. Sad ima četiri godine i vrlo kompleksnu ličnost. Toliko kompleksnu, da sam u dodiru sa njegovim idom, egom i super-egom često mislio na… Sigmunda Frojda!

4. A sad o tebi kao putniku: poreklom si iz Pulje, živiš u Bolonji. Šta je karakteristično za ova mesta? Koje su tvoje omiljene turističke mete u Italiji?

Pulja nije ni mesto, ni geografski pojam, niti turistička meta, Pulja je stanje duha! Najlepši deo Pulje je, naravno, Salento (italijanski Maldivi, prim.aut), jer sam ja odatle. Bolonja je lepa jer nije ni prevelik ni disperzivan grad, sve je na dohvat ruke. U Bolonji ti, recimo, ne treba kišobran, čak ni zimi, uvek možeš da hodaš ispod portika. Što se ostatka Italije tiče, mislim da sam obišao sve osim Sardinije (šmrc!). Nema svrhe da izdvajam neko mesto posebno, Italija je lepa cela. Dobro, Rim (smeh)! Obišao sam i neke druge delove sveta, Los Anđeles, Njujork, Las Vegas u Americi, zatim Španiju, Nemačku, Francusku, Grčku… sledeća meta mi je Balkan!

5. Nas, ipak, više zanima kako si doživeo Rim? Šta si obišao, šta ti se dopalo u Rimu, a šta ne? Ako bi mogao da „hakuješ“ Rim, čega bi trebalo da se plaši gradonačelnik grada?

Ako bi trebalo da napravim listu mesta u kojima bih voleo da živim, na prvom mestu bi bio Rim. Završio sam istoriju umetnosti, radim u polju kinematografije (ne kao glumac, već kao kamerman, ne ložite se!). A gde bolje živeti sa ove dve ljubavi ako ne u Rimu? Moj omiljeni period je renesansa, tako da na prvo mesto stavljam Baziliku Svetog PetraVatikanski muzej i Sikstinsku kapelu. Sećam se da sam, za vreme pape Benedikta XVI, hteo pošto-poto da prisustvujem njegovoj moltvi Anđeo Gospodnji (Angelus, prim. aut). Bila je tolika gužva, da sam, na kraju, upao u grupu nekih Južnoamerikanaca sa vodičem koji je pričao španski i nekako ušao preko reda. Ako sam u životu nešto „hakovao“, onda je to bilo tad… (smeh). Sviđa mi se i arhitektura Rima iz perioda između dva rata.

Fabricio Brambila

Rimljani su, po meni, oni koji su od svih Italijana najsimpatičniji i uvek spremni za šalu. Rim bi mi, posle Salenta, sigurno bio druga kuća. Nemam nikakvih zamerki kad je Rim u pitanju, pa vaša gradonačelnica ne mora da strahuje od Brambile Hakera, već od zemljotresa, ISIS-a…

6. Praksa portala Vodič kroz Rim je da u svakom članku da savet o Rimu koji je po meri naših čitalaca. Koji bi bio savet Fabricja Brambile?  

Rim je predivan grad u kojem možete da proživite bilo koju epohu, dovoljno je samo da zatvorite oči! Mikelanđelo Buonaroti se dobro potrudio oko njega, pa zaslužuje da ga kad-tad obiđete. A jednom kad ste u Rimu, možete da skoknite do Bolonje i da sa Fabricijem popijete kafu!

NAPOMENA: Dok ovo pišemo, Fabriciju je suspendovan nalog na Fejsbuku. 

Komentari

Komentari

Dopalo vam se ovo što ste pročitali? Želite da budete uvek u toku sa dešavanjima u Rimu? Pratite Vodič kroz Rim na Fejsbuku


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *